Музикалните приказки за деца във Варна продължават на Цветница

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:55 / 22.04.2016
1005
Следващият концерт от серията Музикални приказки е озаглавен "Приятелите на оркестъра". Участва Оркестър Симфониета при НУИ "Добри Христов" и неговите приятели - деца инструменталисти и танцьори.

По традиция, децата от публиката също ще вземат активно участие в музикалните изпълнения със специално подготвените детски музикални инструменти, и дори ще имат възможност да застанат на мястото на диригента и да дирижират големия оркестър.

Автор и водещ е Госпожа Виола - Руми Петрова, преподавател в НУИ "Добри Христов", а музикалните изпълнения включват любими шедьоври от музикалната класика като Музика на водата от Хендел, Унгарски танц от Брамс, Пещерата на Горския цар от Григ и Неаполитански танц от Чайковски.

"Ще представим на децата и родителите цялата палитра от музикални инструменти, които участват в симфоничния оркестър - споделя Госпожа Виола - затова каним родителите да дойдат със своите малчугани в галерията на 24април, за да може всяко дете да открие своя любим вълшебен глас."

Концертът е част от серията образователни концерти за деца и родители на Община Варна и НУИ "Добри Христов", инициирана от ММФ "Варненско лято", която се провежда с голям успех сред малките жители на морския град вече шеста година. Програмата е предназначена за малчуганите от 3 до 10-годишна възраст, тя ги среща с различните музикални инструменти и ги насърчава да пораснат като една добре подготвена, чувствителна и разбираща аудитория.

Музикалната приказка "Приятелите на оркестъра"започва в 11:00 в неделя, на 24 априлв Градската художествена галерия на Варна. Входът за концертае свободен и за деца, и за родители.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...
Варна е предупредена за утре!
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).