Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мюзикълът "Чаплин“– грандиозен триумф на българската премиера във Варна
Автор: Пламена Николова 10:27 / 27.07.2020Коментари (2)3253
Снимка:Росен Донев
Публиката в Летния театър на Варна плака и се смя с актьорите от мюзикъла "Чаплин“, които събраха в спектакъла на Варненската опера цялата емоция, натрупана в месеците принудителна раздяла с публиката. За да се завърнат под режисурата на Борис Панкин с разбиващо шоу с много драма, песни, танц и естетска визия, почит към великата магия на киното, съобщи за Varna24.bg Нина Локмаджиева.

На 1 август е втората премиерна дата на спектакъла за Варна, а на 3 август "Чаплин“ е на Античния театър в Пловдив.

Спектакъл за любовта – така нарече постановката на Държавна опера – Варна, на мюзикъла "Чаплин“ режисьорът Борис Панкин в емоционалното си слово преди представлението, чийто успех в събота вечер надмина и най-смелите очаквания. Любовта към музиката, към театъра, към киното, към живота – това велико чувство заля изпълнения Летен театър на Варна, като го превърна в място за магично действие.

И магията се случи. На границата между изкуствата се повяваха елементи от кинематографията, избрани с почит към черно-бялата класика, за което специални адмирации заслужава сценарният екип, обживял Летния театър с мултимедийното решение, сляло в едно екран, сцена и зала. Това са сценографът Константин Гарнизов, авторът на мултимедията Ирина Радованова и операторът, носител на "Златна роза“ Калоян Божилов. Публиката се почувства като на филмова площадка и съпреживя паденията и възходите в историята на живота на великия малък човек.

Воденият от маестро Страцимир Павлов оркестър поднесе новата за българската публика музика с много усет за музикалната култура от епохата на нямото кино. А ентусиазмът на актьорите и извънмерното желание да случат заедно един спектакъл откровение се четеше във всеки техен жест. В един тон вибрираха енергиите и на най-младия на сцената – детето Чарли – Максим Ялнъзов, и на доайена Пламен Георгиев. Великолепни в костюмите си, работа на Розина Макавеева, бяха в драматичните епизоди, в песните и в танца Борислав Веженов, Десислава Николова, Боян Стоянов, Пламен Георгиева, Антоанела Петрова, Мария Павлова, Габриела Станкова, Тихомир Трифонов, Георги Георгиев, Боян Стоянов, Нейчо Петров, Зои Бошнакова, Анастасия Неделчева, Даниел Христов, Розалия Желязкова, Веселина Андреева, Лъчезара Георгиева, Марилла Гьонги, Евгения Явашева, Белла Петрова, Балена Ланджева, а заедно с тях и балетът на Варненската опера.

Един проникновено драматичен Мариан Бачев беше откритието за варненци, които видяха колко дълбочини се крият зад признатия комедиен талант на обичания актьор, който с този спектакъл отбеляза своеобразен връх в своята творческа кариера.

Разбуненият от вълнение Летен театър плака и се смя с актьорите, които събраха в спектакъла цялата емоция, натрупана в месеците на принудителна раздяла с публиката. Приобщаването на публиката беше още по-силно заради български език, на който бяха изпяти всички песни. Така разбиващото шоу въвлече всички в лентата на живота на Чарли Чаплин, в когото всеки припозна частица от себе си. Финалът беше бурен, аплодисментите не стихваха, а всеки един в залата осъзнаваше, че е присъствал на раждането на звезден хит, чийто триумфален път към сцените сега започва.

След представлението директорът на ТМПЦ – Варна, Даниела Димова благодари на цялата отдадена трупа, а по-късно сподели с вълнение: "Продукцията на Държавна опера – Варна и на Международния музикален фестивал "Варненско лято“ стана ярка демонстрация за това как обединените усилия на културния ресурс в една община могат да преодолеят негативите и на най-голямата криза от половин век насам и да създадат събитие с национална и европейска стойност. Защото премиерата на мюзикъла "Чаплин“ е не само българска, а и за Централна и Източна Европа и се случва дори преди премиерата в Лондон. Благодарни сме на прекрасната ни публика, която ни даде толкова обич, щастливи сме и се готвим за втората премиерна вечер на 1 август отново във Варна, в Летния театър, и за третата - на 3 август в Античния театър на Пловдив.“

Спектакълът "Чаплин“ е съвместна продукция на Държавна опера – Варна и Международния музикален фестивал "Варненско лято“.

Още за спектакъла: https://www.facebook.com/events/693422204561632/



Още по темата: общо новини по темата: 106
22.07.2022 »
28.06.2022 »
27.06.2022 »
24.06.2022 »
13.04.2022 »
01.09.2021 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.07.2020 г.
0
 
 
Мога да добавя , че нямам забележки за режисурата,сценографията и танца. Проблема е в кастинга за музикалните способности на М.Бачев и лошото качество на част от хоровотоизпълнение!
Aнонимен
на 27.07.2020 г.
0
 
 
Мариян Бачев пя изключително фалшиво! Хорът на моменти беше не хор , а позор! Не пишете хвалебствени слова за доста слаб мюзикъл- Наниво бяха само героините на Хеда и Оона! Малкия Чарли също се справи блестящо!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: