Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
НАП-Варна: Въздържайте се от лично посещение в офисите ни! Изкарайте си ПИК!
Автор: Пламена Николова 11:12 / 08.11.2021Коментари (1)3000
© Varna24.bg
Архив
С оглед на удължената епидемична обстановка в страната, свързана с корона вируса, от  НАП  Варна призовават всички свои клиенти да се въздържат от лично посещение в офиса на Агенцията, освен при неотложност. Клиентите които разполагат с ПИК или електронен подпис, могат да ползват всички предоставяни от НАП електронни услуги на електронния портал на агенцията https://nra.bg.

След влизане в портала се избира "Е-услуги“ и след това "Услуги достъпни с ПИК“. Физическите лица могат да ползват с ПИК 31 електронни услуги, а юридическите лица 16.

Всички данъчни и осигурителни декларации и справки, както и плащания към бюджета, могат да бъдат извършени онлайн без необходимост от посещение в офиса на Агенцията.

24 283 броя са подадените годишни декларации от физически лица през 2021 г. с ПИК, което е 65%.

Близо 14 000 ПИК са издадени от офиса на ТД Варна от началото на годината до сега.

От НАП Варна напомнят на потребителите, които  нямат издаден персонален идентификационен код от НАП, че могат да го заявят с обаждане на информационния телефон на приходната агенция: 0700 18 700, на имейл: infocenter@nra.bg, по пощата, както и през системата за сигурно електронно връчване (https://edelivery.egov.bg/), поддържана от Държавна агенция "Електронно управление“. Персоналният код е безплатен, безсрочен и се издава във всеки офис на НАП. Необходимо е само веднъж да посетите офиса, за да получите Вашия ПИК лично и може да се възползвате от  всички електронни услуги.

Не е необходимо да се идва в НАП за получаване на готово удостоверение – Повечето удостоверения, които НАП издава могат да бъдат получени на електронен адрес – това са удостоверения за наличие или липса на задължения; декларирани данни; платени данъци и осигуровки; заверени копия на декларации; удостоверение за непрекъснати здравно-осигурителни права и др. Не е необходимо посещение на офиса за физическо получаване на документа.

Не е необходимо да се идва в НАП и ако искате да разберете в кой пенсионен фонд се осигурявате за ДЗПО и какъв е размера на преведените вноски по Вашата партида.

С ПИК може да се сдобиете с информация за това на какъв доход Ви осигурява работодателят.

Част от задължения към Местни данъци и такси могат да бъдат изпълнени при наличието на ПИК – да проверите задълженията си към съответната община и да направите плащане; да декларирате притежаването на превозно средство.

Плащания  към бюджета могат да се извършват онлайн без необходимост от посещение в офиса на НАП,  чрез виртуален ПОС терминал напълно безплатно, с цел редуциране събирането на голям брой хора в обслужващата НАП банка на място в офиса. 

Допълнителна информация за данъчно-осигурителните изисквания може да се получи на информационния телефон на агенцията  0700 18 700,  по имейл на електронните адреси за контакт в сайта на институцията https://nap.bg/page?id=24  









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
е нали за ПИК-ъ трябва да се отиде лично...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бум на коклюш в България
Лоша инфраструктура във Варна
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: