Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
НАП - Варна доволни от лятната кампания, за две седмици запечатаха четири търговски обекта
Автор: Пламена Николова 16:10 / 03.08.2022Коментари (0)2335
©
От началото на юли, тази година, стартира лятната кампания на НАП за проверки в търговските обекти по Черноморието, която ще продължи до края на летния сезон.

Към  момента органи по приходите от звеното за фискален контрол във Варна са извършили 520 проверки, при които са установени общо 170 нарушения в търговски обекти в града и по цялото Северно Черноморие. Основните нарушения на търговците са свързани с регистрирането и отчитането на продажбите. Следи се за спазване на данъчно-осигурителното и трудовото законодателство. Целта е да се предотврати укриването на данъци и осигуровки при недекларирания труд и предпазването на работниците от вредите, които причинява за тях "заплатата в плик“.

При установени нарушения първата административна мярка е налагане на глоба, последвана от принудителна административна мярка - запечатване на търговски обект за срок от 30 дни, в зависимост от това дали нарушението е за първи път, а минималният период е 14 дни.

От началото на лятната кампания мярката "запечатване на търговски обект“ във Варна е приложена спрямо 4 търговци за период от 14 дни.

Съвместно с органите по приходи, осъществяващи фискален контрол, над 59 хиляди лева са иззети от варненските публични изпълнители, от касите на 62 търговски обекта, които имат просрочени публични задължения, но отказват да ги погасят в доброволния срок. До налагането на тази крайна мярка се стига, когато длъжниците разполагат с парични средства и  обороти и имат възможност да погасяват просрочените си задължения, но не го правят доброволно. Значими суми са иззети за погасяване на дълга на двама търговци, съответно 15 хиляди лева и 26 хиляди лева.

Практиката показва, че след първото посещение на служителите
©
на Агенцията повечето търговци предприемат действия за обезпечаване на дълга и изплащането му. 

Кампанията продължава, като действията на НАП ще бъдат насочени към подкрепа на коректните към бюджета лица и рестрикция спрямо нарушителите на закона.

"Съветваме клиентите на НАП с просрочия да заплатят своевременно задълженията си, а в случай на финансови затруднения да потърсят контакт с публичните изпълнители от местния офис на Агенцията, за да бъде намерен начин за  разсрочване и да се избегне налагането на принудителни мерки за тяхното събиране.

Основната цел на масираните проверки по Северното Черноморие е да се постигне трайна промяна в поведението на търговците към доброволно спазване на данъчното и осигурително законодателство и реално отчитане на оборотите“, коментира директорът на Териториалната дирекция във Варна Властиана Николова








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: