Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
НАП Варна провери търговците на риба, сега е ред на дискотеки и ресторанти
Автор: Екип Varna24.bg 10:29 / 07.12.2017Коментари (0)1526
©
Инспекторите от "Оперативни проверки" към териториалната дирекция на НАП във Варна провериха търговците на риба и рибни продукти на Никулден. В гр. Варна, Добрич, Балчик, Каварна и други населени места от обхвата на териториалната дирекция е осъществен контрол на 60 такива обекта. Целта на проверките е да се установи отчитат ли търговците на риба реално извършените продажби на фискалните устройства. Данъчните са съставили 15 акта за установяване на административно нарушение. 3 от тях са за неиздаване на касов бон, 7 за разлика в касовата наличност, а 5 от актовете са за нарушение на КСО-невнесени здравни осигуровки. 

В Каварна инспекторите са извършили контролна покупка в голям рибен магазин, но не им е бил издаден касов бон. При проверката на обекта данъчните са установили, че в касата търговеца има наличност от 474 лева, но на касовия апарат не е отразена нито една продажба. На собственика е съставен акт и предстои издаването на заповед за запечатване на обекта за срок до 30 дни. На друг търговец на риба в Балчик инспекторите са съставили акт за разлика в касовата наличност и отразените покупки на фискалното устройство. При проверките на обекти за продажба на риба и рибни продукти в Добрич не са установени нарушения на данъчните закони.

От НАП Варна съобщават още, че присъствие на данъчни ще има в дискотеки и ресторанти, в които студенти празнуват 8 декември. Инспекторите ще следят за това, отчитат ли заведенията приходите от вход и реалните обороти. Освен това данъчните ще извършват контрол по спазване на осигурителното законодателство, имат ли трудови договори работещите в обектите и изпълнили ли са техните собственици задълженията си към НАП.

Проверките на данъчните ще продължат до края на годината, като контролът за отчитане на реалните обороти ще бъде засилен по Коледните и Новогодишните празници. Сигнали за укриване на обороти и други данъчни нарушения гражданите могат да подават на телефона на НАП 0700 18 700.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: