Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
НГФ подкрепи 9 кредита за над 6,4 млн. лв. на производители от Варненско
Автор: Екип Varna24.bg 15:03 / 04.03.2014Коментари (0)563
©
Националният гаранционен фонд (НГФ) е подкрепил девет кредита в размер на над 6,4 млн. лева по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. в област Варна. Бенефициентите по Програмата от региона са получили облекчени кредити от търговски банки, обезпечени със средства от Фонда. Това стана ясно във Варна по време на информационна среща за популяризиране на възможностите на Гаранционната схема по ПРСР.

В събитието участваха експерти от НГФ, банкери и бенефициенти по мерки 121 "Модернизиране на земеделските стопанства", 122 "Подобряване икономическата стойност на горите" и 123 "Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти". Информационната кампания е по проект на Министерството на земеделието и храните. Тя предвижда общо 55 информационни срещи в цялата страна, на които експерти ще разясняват подробно условията на Гаранционната схема по Програмата.

Повечето гаранции, издадени от Фонда, са по проекти, за чиято реализация са ползвани кредити до 200 000 лева, посочиха представители на Фонда. Те уточниха, че схемата предвижда срещу закупената техника и гаранцията на НГФ, земеделските производители да получат облекчено финансиране от търговските банки.

От старта на схемата в началото на 2013 г. Фондът е издал гаранции на общо 215 бенефициенти, като по този начин е подкрепил отпускането на кредити в размер на 92 млн. лева.

НГФ издава допълваща обезпечението гаранция в размер до 80% от размера на заема. Кредитите са с по-ниски от стандартните лихви, като бенефициентите са освободени от такси и комисиони. Гаранциите, издавани от НГФ, са до 10 години, а крайният срок за получаване на финансиране по схемата е септември 2015 г.

От началото на февруари до средата на май 2014 година в страната ще бъдат проведени по две информационни срещи във всяка област. Утре, 5 март, от 11:00 часа, ще се проведе информационна среща в Клуба на пенсионера в Бяла. На 6 март ще има разяснително събитие в Шумен, а на 7 март в читалище "Пробуда" в Каспичан. През следващата седмица ще се проведат информационни срещи в Добрич, Тервел, Силистра и Тутракан.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: