Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
НУИ "Добри Христов" ще проведе традиционния Ден на отворени врати при засилен мерки за безопасност
Автор: Пламена Николова 11:10 / 28.01.2021Коментари (0)2808
©
Бивши и настоящи ученици от
НУИ "Д.Христов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С едно стегнато организирано събитие най-артистичното варненско училище ще отговори на любопитството на деца и родители, които обмислят кандидатстване през тази година. Превърналият се в традиция Ден на отворените врати на НУИ "Добри Христов“ ще се проведе на 6 февруари, събота, като съчетае гостоприемството с актуалните изисквания за здравна безопасност.

Поради усложнената епидемична обстановка, а и за спокойствието на всички родители, които искат да посетят с децата си Деня на отворените врати, достъпът в сградата на училището ще бъде контролиран. За да си осигурят достъп, родителите ще трябва да си запазят час в графика на събитието, като позвънят на телефон 052 620 725 всеки делничен ден от 8:30 до 16:00. Крайният срок за включване в графика е 04.02.2021 г. Невключени в предварителния график деца и родители няма да бъдат допускани.

"За нашите гости ние сме осигурили една интерактивна форма на представяне на

всички специалности, които се изучават от първи клас – споделя директорът на училището Румяна Петрова. – Ще ги насърчим да се включат в демонстрациите ни с въпроси и с удоволствие ще обясним как протича образователния процес в нашето творческо учебно пространство. Желаещите да кандидатстват за първи клас ще се запознаят и с приемния изпит за всяка специалност, ще могат и да се консултират с педагозите за това как да се подготвят за приема. Ще се постараем още преди да постъпят в нашето училище, децата и техните родители да се почувстват част от една будна творческа общност.“

Програмата на Деня на отворени врати ще се движи по графика, според който за всяко записано дете ще бъде допускан само по един родител. При музикалните специалности семействата ще могат да посетят консултация по солфеж, да обиколят кабинетите с различните инструменти, да гледат демонстрации на специалностите и да се запознаят с преподавателите, а децата ще имат възможност да пробват отделните инструменти. При специалност Класически танц ще бъдат допускани по няколко деца в балетната зала за консултация и демонстрация на това, което се включва изпитът за проверка на способностите.

Наскоро реставрираната историческа сграда на НУИ "Добри Христов“ разполага с просторни и хигиенични кабинети и зали, които осигуряват безопасна дистанция между посетителите. Осигурени са дезинфектанти за всеки, който докосва музикалните инструменти. Носенето на маски е абсолютно задължително от влизането в сградата, до нейното напускане. Задължително е и спазването на дистанция от минимум 1,5 м. Ръководството на училището си запазва правото да не допуска в сградата посетители с видими грипоподобни симптоми. В случай че броят на желаещите да посетят Деня на отворени врати на 6 февруари надхвърли предвидените места в графика на събитието, ръководството на училището ще планира допълнителна дата за останалите желаещи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: