На 29 септември откриват новата учебна година в Морското училище

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:52 / 25.09.2014
622
Бивши и настоящи студенти от
ВВУ "Никола Йонков Вапцаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 29 септември в 10.00 ч. във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" ще бъде открита новата учебна 2014/2015 година.

В 9.50 ч. ще бъдат посрещнати официалните гости пред централния вход на училището. Тържеството по откриването на новата академична година ще започне със слово на началника на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров", к-н I р. проф. д.в.н. Боян Медникаров. Почетен кортик на изявен курсант от завършващия випуск - курсант-мичман Златан Красимиров Златанов със специализация "Корабоводене за ВМС", ще бъде връчен от капитан II ранг Марко Фаусто, представител на Военноморските сили на Италия в Щаба на ВМС България.

След края на тържествената част академична лекция пред студенти от ВВМУ"Н. Й. Вапцаров" ще изнесе доц. д-р Христо Смоленов. В същото време вицеадмирал Румен Николов - началник на отбраната на България, ще изнесе лекция пред курсантите.

Морското училище продължава тенденцията на модернизиране на учебно-материалната база. По случай откриването на новата 2014/2015 учебна година, официалните гости ще открият два нови кабинета.

Кабинет "Морско дело" - изцяло обновена зала за обучението на студенти от специалностите "Експлоатация на флота и пристанищата, "Корабоводене", както и от изучаващите дисциплината "Морско дело". Оборудвана е с мултимедия, мобилен интернет, климатична инсталация. Тук са разположени макети на кораби, спасителен плот и оборудването за него, тренажор за спускане на спасителни лодки, и други, необходими за качеството на обучението пособия.

Лаборатория "За превенция и преодоляване на последствията от нефтени разливи и аварии в морския транспорт" - втората придобивка за обучение на курсанти и студенти в Морско училище.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...
Кенийци завладяха Варна, но аплодисментите бяха за 9-годишният Ди...
Този 42-годишен варненец се бори да остане опора на семейството с...
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).