Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
На 30 октомври във Варна се открива Фармацевтичен бизнес форум
Автор: Екип Varna24.bg 10:09 / 30.10.2015Коментари (0)950
© Varna24.bg
На 30 и 31 октомври в новата сграда на Факултета по фармация във Варна ще се проведе Втория фармацевтичен бизнес форум с научно-практическа конференция, организиран от МУ - Варна в партньорство с Българския фармацевтичен съюз. Събитието се провежда под патронажа на ректора на МУ - Варна проф. Красимир Иванов и на председателя на Българския фармацевтичен съюз проф. Илко Гетов.

Водещи в страната учени и специалисти ще представят в рамките на форума съвременните научно-практически постижения в областта на фармацията, иновативните продукти и услуги в контекста на динамиката на пазара на лекарствени продукти.

 

"Целта ни е да срещнем образованието с представителите на фармацевтичния бизнес, така че да бъдат намерени общите точки между тях. Така нашето образование ще се адаптира към пазарните условия и ще можем да подготвяме кадри, които да отговарят на съвременните представи за фармацевт в Европа и света.", заяви деканът на факултета по фармация проф. Диана Иванова на пресконференция днес.

 

Важен момент за действащите магистър-фармацевти ще бъде повишаване на тяхната квалификация чрез модула от Програмата на Българския фармацевтичен съюз за продължаващо обучение на магистър-фармацевти за 2015 г., участието в който ще донесе 16 кредитни точки на включилите се професионалисти.

 

Участие в конференцията ще вземат едни от най-уважаваните имена във фармацевтиката у нас като проф. Петко Салчев от Националния център по обществено здраве и анализи, специалистът по фармакоикономика проф. Тони Веков от МУ-Плевен.

 

"Само допреди година в България имаше само един фармацевтичен форум и той беше в София. Щастливи сме, че този форум се организира във Варна" - изтъкна магистър-фармацевт Иво Куманов, който е и преподавател във Факултета. Фармацията е една наука в постоянно движение, всеки месец има новости, свързани с нови продукти, а и законодателни промени. Затова за бъдещите магистър-фармацевти е изключително важно да могат по-бързо да намират работа, да са наясно с това, което става на фармацевтичния пазар. С нашето обучение във Факултета ние сме изпълнили тази задача, сега си поставяме по-висока цел - колегите да бъдат така добре подготвени, че да успеят за много кратко време да са готови да поемат управленски функции - да станат мениджъри.", допълни г-н Куманов.

 

Членът на Организационния комитет на форума ас. Данаил Павлов запозна медиите с програмата на конференцията и подчерта нарасналия брой участници в сравнение с първото издание - 140 записали се онлайн участници плюс 150 записали се със заявления. За участие във форума ще дойдат магистър-фармацевти от цяла Североизточна България - Варна, Русе, Добрич, Шумен, Разград, Търговище. Увеличен е и броят на научните съобщения, които тази година ще бъдат 50 - 14 доклада и 36 постерни представяния. 17 от водещите фармацевтични компании пък ще се включат в изложението по време на форума.

 

Студентите по фармация от МУ - Варна Силвана Петрова, Станила Стоева и Красен Тонев споделиха научните си интереси и очакванията си за приноса на форума за по-добър старт на тяхната професионална кариера.

 

В рамките на форума посетителите ще имат възможност да се запознаят с новостите във фармацевтичната индустрия на деветия етаж на сградата от 19 водещи фармацевтични компании.

 

Откриването е днес в Аудитория 1 на новата сграда на Факултета по фармация към МУ - Варна, бул. "Цар Освободител" 84. Форумът ще бъде открит от ректора на университета проф. Красимир Иванов.

 

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: