На 30 октомври във Варна се открива Фармацевтичен бизнес форум

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:09 / 30.10.2015
951
На 30 и 31 октомври в новата сграда на Факултета по фармация във Варна ще се проведе Втория фармацевтичен бизнес форум с научно-практическа конференция, организиран от МУ - Варна в партньорство с Българския фармацевтичен съюз. Събитието се провежда под патронажа на ректора на МУ - Варна проф. Красимир Иванов и на председателя на Българския фармацевтичен съюз проф. Илко Гетов.

Водещи в страната учени и специалисти ще представят в рамките на форума съвременните научно-практически постижения в областта на фармацията, иновативните продукти и услуги в контекста на динамиката на пазара на лекарствени продукти.

 

"Целта ни е да срещнем образованието с представителите на фармацевтичния бизнес, така че да бъдат намерени общите точки между тях. Така нашето образование ще се адаптира към пазарните условия и ще можем да подготвяме кадри, които да отговарят на съвременните представи за фармацевт в Европа и света.", заяви деканът на факултета по фармация проф. Диана Иванова на пресконференция днес.

 

Важен момент за действащите магистър-фармацевти ще бъде повишаване на тяхната квалификация чрез модула от Програмата на Българския фармацевтичен съюз за продължаващо обучение на магистър-фармацевти за 2015 г., участието в който ще донесе 16 кредитни точки на включилите се професионалисти.

 

Участие в конференцията ще вземат едни от най-уважаваните имена във фармацевтиката у нас като проф. Петко Салчев от Националния център по обществено здраве и анализи, специалистът по фармакоикономика проф. Тони Веков от МУ-Плевен.

 

"Само допреди година в България имаше само един фармацевтичен форум и той беше в София. Щастливи сме, че този форум се организира във Варна" - изтъкна магистър-фармацевт Иво Куманов, който е и преподавател във Факултета. Фармацията е една наука в постоянно движение, всеки месец има новости, свързани с нови продукти, а и законодателни промени. Затова за бъдещите магистър-фармацевти е изключително важно да могат по-бързо да намират работа, да са наясно с това, което става на фармацевтичния пазар. С нашето обучение във Факултета ние сме изпълнили тази задача, сега си поставяме по-висока цел - колегите да бъдат така добре подготвени, че да успеят за много кратко време да са готови да поемат управленски функции - да станат мениджъри.", допълни г-н Куманов.

 

Членът на Организационния комитет на форума ас. Данаил Павлов запозна медиите с програмата на конференцията и подчерта нарасналия брой участници в сравнение с първото издание - 140 записали се онлайн участници плюс 150 записали се със заявления. За участие във форума ще дойдат магистър-фармацевти от цяла Североизточна България - Варна, Русе, Добрич, Шумен, Разград, Търговище. Увеличен е и броят на научните съобщения, които тази година ще бъдат 50 - 14 доклада и 36 постерни представяния. 17 от водещите фармацевтични компании пък ще се включат в изложението по време на форума.

 

Студентите по фармация от МУ - Варна Силвана Петрова, Станила Стоева и Красен Тонев споделиха научните си интереси и очакванията си за приноса на форума за по-добър старт на тяхната професионална кариера.

 

В рамките на форума посетителите ще имат възможност да се запознаят с новостите във фармацевтичната индустрия на деветия етаж на сградата от 19 водещи фармацевтични компании.

 

Откриването е днес в Аудитория 1 на новата сграда на Факултета по фармация към МУ - Варна, бул. "Цар Освободител" 84. Форумът ще бъде открит от ректора на университета проф. Красимир Иванов.

 

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).