На извънредна сесия ще прегласуват върнатите от губернатора решения

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:54 / 07.03.2014
657
Извънредна сесия на Общинския съвет във Варна ще се проведе на 12 март (сряда). Това съобщи шефът на групата на ГЕРБ в местния парламент Тодор Балабанов. На нея ще бъдат прегласувани върнатите от губернатора решения от последното заседание на общинския съвет в града. Сред тях е и създаването на фонд "Култура", в който са заложени 800 000 лв. за провеждането на различни прояви, свързани с кандидатурата за Европейска столица. Преди дни шефът на местния парламент Иван Луков изказа притеснение, че със санкцията си областният управител може да провали амбицията на Варна да спечели надпреварата за град домакин. До момента във фонда са постъпили 11 предложения за фестивални прояви. 4 от тях вече са oдобрени, като се разходват и средства за провеждането им. Сред тях е и Европейският музикален фестивал, който стартира на 15 март, уточни още той.

"Иван Великов няма основания да оспорва правилника за работа на фонда, тъй като той е бил изработен и публично обнародван", заяви от своя страна шефката на културната комисия към местния парламент и шеф на ТМПЦ - Варна, Даниела Димова.

Тя поясни, че нормативният документ е бил приет още на 2 декември миналата година, а на 29 януари е обнародван на сайта на община Варна. Димова коментира, че за този период не е постъпило нито едно възражение срещу текстовете, залегнали в правилника на фонд "Култура".

"След повторно гласуване на фонда областният вече няма да има резонни правни основания, с които да иска отмяна на решението от съда", заяви от своя страна шефката на правната комисия към местния парламент Юлияна Боева.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
23 са регистрираните нарушения във Варна преди утрешните избори 
Пиян украинец вдигна варненската полиция на крак: Не съм терорист...
Отцепиха плажната ивица в централната част на Варна – полиция и з...
Под пълна пара са ангажираните с изборите във Варна
Ресторантите по Северното Черноморие и този сезон ще се опитат да...
Варненци излизат на протест днес: Бездействието убива децата ни!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).