На варненската митница задържали 29 000 опаковки "Виагра"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
14:57 / 20.03.2012
3359
През изминалата година общия брой на задържаните артикули нарушаващи правата върху интелектуалната собственост в цялата страна, възлиза на 32,5 млн. артикули. Това каза Мая Коларова началник на Митница - Варна. Тя посочи, че близо 12 млн. от задържаните са във варненската митница, което е над 30% от цялото количество задържания.

Коларова посочи, че сред по-интересните задържания през миналата година в митница - Варна се отличава задържането на почти 29 000 броя опаковки Виагра и 35 000 опаковки от друг подобен препарат.

Голямо е количеството на заловените фалшивите аксесоари за мобилни телефони, детски играчки, авточасти и много други различни стоки. В края на годината малко преди Коледа са били задържани и 8600 броя опаковки с парфюми внос от Турция с етикети на известни марки.

"През миналата седмица задържахме 49 тона фалшив прах за пране, също на световноизвестна марка. Експертизите извършени от маркопритежателите доказват, че стоките са фалшиви. Понякога самите ментета са с добра изработка, на външен вид изглеждат качествено и успешно могат да заблудят купувачите", категорична бе Коларова. Тя обясни, че потребителите трябва да знаят, че тези стоки са изработени от съмнителни материали и са потенциално опасни за тях. Поради тази причина в почти всички случаи се налага унищожаването на такива стоки, тъй като една страна те нарушават интелектуалните права, а от друга са с неясно качество. Целта на унищожаването е стоката да не попадне в търговската мрежа и да не може да бъде използвана по предназначение.

По отношение на свободните места в митницата началникът й заяви, че през миналата година е бил обявен конкурс за 10 вакантни позиции, а в момента има обявен конкурс за 4-ма експерти и за още един разследващ инспектор.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).