На варненските спирки нещо ще ни грабва погледите, вижте какво е то

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (2)
11:21 / 22.05.2019
2674
В навечерието на 24 май – Ден на славянската писменост и култура, избрани спирки на градския транспорт в Пловдив, София и Варна се превръщат в място за литературно вдъхновение и трибуна за млади автори.

Това се случва благодарение на проекта "Спирка за разкази“ на сдружение "Кашалот“. Проектът се случва едновременно в трите най-големи града на страната, като в Пловдив е част от програмата на "Пловдив – Европейска столица на културата 2019“, в София е подкрепен от програма "Култура“ на Столична община, а във Варна – от Фонд "Култура“ на Община Варна.

В рамките на месец и половина от 20 май до 30 юни осем спирки на градския транспорт в Пловдив и по шест в София и Варна всяка седмица ще представят по един млад и талантлив автор на разкази. Разказите са с дължина до 250 думи и са по една от трите теми – "В капана на времето“, "Отново на път“ и "А сега накъде?“ съответно за Пловдив, София и Варна.

Само за месец организаторите получиха над 1200 разказа за трите града, от които трябваше да изберат 58. Актуална информация за участващите спирки и кои разкази къде ще се появят се публикува на страницата на сдружението във Фейсбук (www.facebook.com/kashalot.varna).

През следващите седмици всички разкази, които отговарят на условията на инициативата, ще бъдат публикувани на сайта на www.spirkazarazkazi.bg

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).