Набират доброволци за почистването на базиликата на ул. "Хан Крум" във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:14 / 30.07.2020
1856
Фондация "Гея" кани варненци да се включат в почистването на базиликата на ул. "Хан Крум" във Варна.

Инициативата по проект "Заедно за чиста обща среда" и е планирана за събота, 1- ви август от 9:00 часа, съобщиха за Varna24.bg от фондацията.

"Проектът ни има за цел да мотивира младите към по-дейно участие за съхраняването и поддръжката на културните места, исторически паметници и общи места и да спомогне за превенция на вандализма.

Ще представим и истории за емблиматични пространства във Варна и нуждата от спазване на обществения ред. Фондация Гея организира почистване на района там и ще споделя визия за развитието на тези исторически места и като пространства за културни сбирки.

Бихме искали в инициативата ни да се включат повече граждани, най-вече младежи. При тази акция ще има среща с краевед, екскурзовод и спортисти и ще се споделят практики как общите пространства да бъдат облагородени и поддържани - за запазване на добрия естетичен вид на района и за предотвратяване на хулиганството.

На доброволците ще бъдат осигурени материали и инструменти (ръкавици, чували, градински ножици, гребла и др.), а участниците ще могат да се сдобият с брошури за инициативата и сертификати за участие.

С добро настроение, музика и ентусиазъм младите хора ще се обединят с обща кауза за една по-комфортна градска среда, а всеки може да участва и да бъде полезен.

Фондация Гея работи активно за общата ни градска среда, като допринася за успешното развитие на качеството на живот в града. Ние целим да спомогнем за това гражданите все повече да ценят архитектурното наследство и общите места като ги съхраняват, поддържат, развиват и търсят още възможности за подобряване на културно- историческите пространства.

Проект "Заедно за чиста обща среда" цели да създаде добри нагласи и ценни впечатления сред младежите и гражданите и да събуди продуктивно отношение за подобряването и естетизирането на Варна", се посочва в съобщение до медията ни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).