Набират младежи за безплатен ветроходен курс по проект "Под ветрила"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:37 / 01.08.2016
1183
Яхт клуб кап. Г.Георгиев-Порт Варна търси младежи между 15 и 29 г. за участие в безплатен ветроходен курс по проект "Под ветрила", който ще се проведе от 08.08.2016г. до 05.10.2016 г. в Яхт клуб "Кап. Георги Георгиев - Порт Варна" (Морска гара Варна), на две килови ветроходни яхти "Проксима" и "Мечта", чиито платна ще бъдат брандирани с логото на Варна за Европейска Младежка столица 2017. 

Записване за участие се набират на www.yachtportvarna.com или в офиса на Яхт клуб "Кап. Георги Георгиев - Порт Варна" (Морска гара Варна). 

Информационна среща със записаните ще се проведе на 05.08.2016 г. от 17:00ч. в сградата на Яхт клуб "Кап. Георги Георгиев - Порт Варна" (Морска гара Варна). На срещата ще бъде разяснено подробно дейностите по курса, графиците на обучение и разпределение на младежите по възрастови групи в удобно за тях време. Всички заинтересовани лица са поканени на срещата.

Ветроходният курс се провежда във връзка спечелен проект на име "Под ветрила", който се финансира от Община Варна-Младежки дейности и е част от титлата на Варна за Европейска Младежка Столица 2017г. Проектът е оценен с най-много точки и е на първо място от всички участвали проекти.

Проектът е насочен към популяризиране, достъпност и масовост на ветроходството сред младежите в град Варна и създаване на условия за активни занимания на открито, получаване на основна морска култура и професионална ориентация.

Обучението на младежи във ветроходни умения предвижда поддръжка на лодки и управление на яхта. Oбучение и сертифициране в степен "Регионален съдия по ветроходство". Участие на младите хора в регата" Варна", регата"Ветрила" и в Black Sea Tall Ships Regatta 2016.

Младежите ще имат възможност да станат състезатели по ветроходство, членове в клуба. Повечето от тях ще продължат да се занимават с ветроходния спорт. Предстои и сертифициране на преминали успешно изпит за регионални съдии по ветроходство.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Сигнал до Varna24.bg: Това е изключително опасно във Варна, липсв...
Вижте какъв гигант ще изникне скоро в центъра на Варна!
Изненада! ТХ не води по брой "пришълци" във Варна
Ето какво време ни очаква утре във Варна
Видео обиколка на новата Автогара Варна - вижте я!
Първи подробности от прокуратурата във Варна, след като 36-годишн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).