Набират проектни предложения по програмата "Културно наследство" по Националния фонд "Култура"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:44 / 25.02.2021
1732
Набират проектни предложения по програмата "Културно наследство“ към Националния фонд "Култура“. Тя е в две направления -"Културно предприемачество в областта на културното наследство“, което подкрепя проекти, които целят да насърчат предприемачеството в областта на културното наследство в България чрез развиване на бизнес модели за успешни културни индустрии на местно ниво. Подкрепят се още въвеждане на иновации в работата на културните организации по опазване и популяризиране на културното наследство и превръщането му във фактор за устойчиво местно развитие.

Второто направление е "Съхранение и популяризиране на културно наследство“- за проекти за опазване, изследване и популяризиране на културното наследство на България и разработване на средства за подобрен достъп чрез дигитални технологии и предаване на културно съдържание. Този модул цели да подчертае приноса на културното наследство към многообразието, идентичността и значими културни и исторически процеси в България и Европа, както и към постигането на устойчиво развитие чрез активен междукултурен диалог. Срокът за кандидатстване е от 23.02.2021 (11:00) - 22.04.2021 (15:00)ч.,общният бюджет е в размер на 250 000 лева, а максималното финансиране по проект – 25 000 лв. Допустимите кандидати са юридически лица. Активни са и други програми на Национален фонд "Култура“.

Повече информация: https://programs.ncf.bg/bg/programi?fbclid=IwAR3ZDZB4bDNIvWIE4qxnm-M1wP7WtFJsK8YmxNCyGab5aTyNehtcQbahdJI

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).