Набират средства за монумент на загиналите мотористи във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:06 / 13.01.2021
3779
Варненската мото общност започна кампания за набиране на средства за изграждането на монумент на загиналите мотористи, научи Varna24.bg от споделен коментар и снимки в социалната мрежа от Джако Лазаров. 

"На 09.01.2021г., на събрание на "Североизточно мото общество", бяха събрани 7710лв., дарени от мотоклубовете за издигането на скулптурна композиция в памет на загиналите мотоциклетисти и в името на живота. Набирането на средства продължава. Тъй като мотоциклетисти от цялата страна заявиха желание да подкрепят финансово тази инициатива, до броени дни ще бъде открита и банкова сметка. Благодарим за подкрепата, братя!", написа Джако Лазаров.

"Животът не е в това да се криеш, докато отмине бурята. Смисълът е да минеш през нея!"

Този текст ще бъде вписан в паметната плоча, която ще бъде поставена в основата на монумента. Негов автор е писателят Красимир Симеонов, който е и вдъхновител на идеята за изграждането на Монумент в памет на загиналите мотоциклетисти, съобщава радио Варна.

Ясно е мястото, където ще бъде поставен монумента. 

"На панорамата на Галата. Ще бъде осветен с бяла светлина. Единствено в дните, в които има загинал моторист, ще бъде осветяван в червено. На това място монументът ще се вижда от почти цяла Варна и когато светне в червено, ще дава една червена светлинка за всички тези по-млади мотоциклетисти, които не ги слушат главите", коментира Джако Лазаров.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).