Началникът на варненския затвор става шеф на затворите у нас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:02 / 26.04.2014
1907
Шефът на затворите у нас Митко Димитров ще бъде сменен в понеделник. На неговия пост ще застане досегашният началник на варненския затвор Росен Желязков. Новината за кадровата промяна беше потвърдена от източници от правосъдното министерство. Димитров пък ще остане заместник-директор в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

Димитров за втори път се разделя с високия пост в рамките на 2 години. В началото на декември 2012 година главният комисар бе освободен изненадващо като шеф на "Изпълнение на наказанията". Официалният мотив тогава бе "навършени години за пенсия". Димитров бе освободен със заповед на бившия правосъден министър Диана Ковачева на 12 декември. През май миналата година Върховният административен съд върна на работа Митко Димитров, тъй като тричленен състав реши, че освобождаването му е незаконосъобразно.

Росен Желязков е добре приет в правосъдната система и най-вече сред своите подчинени. Като човек от кариерата той е минал през всички нива в структурите на МВР - сержант в специализирано поделение за охрана на обществения ред, ведомствена милиция по туризма на Златни пясъци, оперативен работник по криминална линия и началник на полицейски участък "Св. св. Константин и Елена". След напускане на органите на МВР работи като прокурор във Варненската районна прокуратура, а от 2001 година е директор на варненския затвор.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).