Началното училище в Аспарухово ще има нова сграда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:36 / 16.09.2010
1004
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Началното училище "Васил Левски" във варненския квартал "Аспарухово" ще има нова сграда, категоричен бе кметът на града Кирил Йорданов. По думите му общината ще направи всичко възможно за следващата учебна година тя да бъде завършена, а ако не - поне да е започнало строителството й. Построяването на нова сграда за единственото начално училище във Варна и на многофункционална зала за I Езикова гимназия бяха двата основни приоритета, очертани от общината в началото на годината. Идеята е НУ "Васил Левски" да се сдобие с нова сграда на принципа на публично-частното партньорство. Неотдавна обаче стана ясно, че инвеститорският интерес трудно може да бъде задържан, тъй като общината нямала възможност да предложи перспективни имоти. Сред общинските съветници дори се заговори за възможността училищната сграда да бъде вдигната на лизинг.

НУ "Васил Левски" чака нова сграда от години. Настоящата разполага само с четири класни стаи, които са недостатъчни за възпитаниците. Поради тази причина част от децата са пръснати на други три места.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Много плажове във Варна може да останат неохраняеми, каква е прич...
Апелативният съд гледа мярката на тъщата на Пейо Пеев
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).