Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Национален форум "Социални услуги, социално предприемачество и заетост" предстои край Варна
Автор: Пламена Николова 17:52 / 23.06.2021Коментари (0)1611
©
От 24 до 25 юни 2021 г. в хотел "Интернационал“, к. к. Златни пясъци, Варна, ще се проведат Национален форум "Социални услуги, социално предприемачество и заетост“ и Национална среща на социалните услуги "Социалните услуги в условията на пандемия, нов закон и подзаконови нормативни документи“, организирани от Националния алианс за социална отговорност в партньорство с Министерството на труда и социалната политика, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD), Националното сдружение на общините в Република България, Националната асоциация на социално отговорните работодатели и Община Варна.

Националният форум ще бъде открит в 10:00 часа на 24 юни (четвъртък). Гости на събитията ще бъдат генералният секретар на EASPD Люк Зелдерло, зам.-министърът на труда и социалната политика Надя Клисурска, изпълнителният директор на Агенция за качество на социалните услуги Виктория Тахова, зам.-изпълнителният директор на Агенция за социално подпомагане Светлана Ангелова и други. Участие в събитията ще вземат и други представители на Министерство на труда и социалната политика, Агенция по заетостта, Агенция за качество на социалните услуги, Агенция за социално подпомагане, централни и регионални институции от социалната сфера, общини, доставчици и екипи на социални услуги, работодатели, неправителствени организации и други заинтересовани страни.

Основната цел на събитията е да се даде възможност за съдържателни изложения и дискусии, обмен на добри практики, обсъждане на законодателни рамки, изграждане на национални и европейски партньорства по темите за подкрепата и развитието на социалната икономика, социалните услуги и заетостта за хората с увреждания и влиянието им за по-добрия им живот.

По време на форума ще се организира  и Изложение на социалните предприятия. На него ще се презентират различни продукти и дейности на социалната икономика и социални предприятия от различните видове.

Националният форум "Социални услуги, социално предприемачество и заетост“ и Национална среща на социалните услуги са водещи събития в социалната сфера, очаквани от много специалисти и предоставящи широка трибуна за задълбочени обсъждания по важни теми. За провеждането на събитията са взети и ще бъдат съблюдавани стриктно всички противоепидемични мерки.

Събитията са част от годишната програма на НАСО и имат за цел да подкрепят партньорството между всички заинтересовани страни в социалната сфера, по-ефективно планиране и реализиране на социалните политики и социална подкрепа за хората.

 

           









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: