Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Национален форум с международно участие се провежда край Варна
Автор: Пламена Николова 12:42 / 14.06.2022Коментари (0)822
©
От 14 до 17 юни в х-л "Интернационал“, к. к. Златни пясъци, Варна, ще се проведе Национален форум с международно участие "25 г. визия за по-добър живот“.

Събитието е организирано от Национален алианс за социална отговорност. В рамките на няколко дни Националния форум с международно участие "25 г. визия за по-добър живот“ ще предостави възможност за среща и взаимодействие на всички представители на социалната сфера – държавни институции, общини, социално отговорни работодатели, доставчици на социални услуги, ръководители и екипи на социални услуги, неправителствени организации и др.

Партньори на Национален алианс за социална отговорност в осъществяването на форума са Министерство на труда и социалната политика, Европейска асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, Национално сдружение на общините в Република България, Национална асоциация на социално отговорните работодатели и Община Варна.

В рамките на събитието ще се проведат два форума с различен фокус: 

Национален  форум на социално отговорните работодатели (15.06.22), на който участниците ще обсъждат ролята на социалната отговорност за икономическо и социално развитие  и ще споделят успешни модели и добри практики в сферата на социално отговорното предприемачество от България и Европа. Ще бъдат обсъдени и приети предложения за спешни и неотложни решения за финансиране на работодатели и осигуряване на реална подкрепа за приобщаваща заетост

и повече работни места за хората с увреждания.

Национален  форум на социалните услуги (16.06.22), на които ще бъде обсъждано развитието на социалните услуги в новите условия на Закона за социалните услуги и подзаконовата уредба, в т.ч.: държавни политики за развитие на социалните услуги, отговорности на общините за развитие на социалните услуги, управление, организация и качество на социални услуги.

Допълнителен акцент тази година ще бъде церемонията по връчване на Юбилейните награди на Национален алианс за социална отговорност и Агенция за социално развитие "Вижън“.

Юбилейните награди се връчват по случай 25-та годишнина  от началото на работата по мисията "ВИЗИЯ ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ“ и създаването на Агенция за социално развитие "Вижън“ и НАСО. На отличените ще  бъдат връчени награди за Активни социални политики за развитие и цялостен принос за по-добър живот в България и за Цялостен принос в реализирането на политики за социално развитие и по-добър живот в България.

Отличените ще станат известни по време на официална церемония, която ще се проведе на 15.06.2022г.

Сред съпътстващите събития е Изложение на социално отговорни работодатели. По време на форума ще се проведе изложение на социални предприятия и услуги, и социално отговорни работодатели. Участниците във Форума и присъстващите представители на медиите ще могат да разгледат и да получат рекламни материали на продукти и услуги. 

Сред официалните гости на събитието са: Георги Гьоков, министър на труда и социалната политика, Джим Кроу, президент на Европейската асоциация на доставчиците на социални услуги за хора с увреждания (EASPD), Директори на дирекции и експерти към Министерство на труда и социалната политика, и други представители на централната и местна власт. 

ационален алианс за социална отговорност








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Евроизбори 2024
Рокади в ДПС
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: