Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Национален форум с международно участие се провежда край Варна
Автор: Пламена Николова 12:42 / 14.06.2022Коментари (0)791
©
От 14 до 17 юни в х-л "Интернационал“, к. к. Златни пясъци, Варна, ще се проведе Национален форум с международно участие "25 г. визия за по-добър живот“.

Събитието е организирано от Национален алианс за социална отговорност. В рамките на няколко дни Националния форум с международно участие "25 г. визия за по-добър живот“ ще предостави възможност за среща и взаимодействие на всички представители на социалната сфера – държавни институции, общини, социално отговорни работодатели, доставчици на социални услуги, ръководители и екипи на социални услуги, неправителствени организации и др.

Партньори на Национален алианс за социална отговорност в осъществяването на форума са Министерство на труда и социалната политика, Европейска асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, Национално сдружение на общините в Република България, Национална асоциация на социално отговорните работодатели и Община Варна.

В рамките на събитието ще се проведат два форума с различен фокус: 

Национален  форум на социално отговорните работодатели (15.06.22), на който участниците ще обсъждат ролята на социалната отговорност за икономическо и социално развитие  и ще споделят успешни модели и добри практики в сферата на социално отговорното предприемачество от България и Европа. Ще бъдат обсъдени и приети предложения за спешни и неотложни решения за финансиране на работодатели и осигуряване на реална подкрепа за приобщаваща заетост

и повече работни места за хората с увреждания.

Национален  форум на социалните услуги (16.06.22), на които ще бъде обсъждано развитието на социалните услуги в новите условия на Закона за социалните услуги и подзаконовата уредба, в т.ч.: държавни политики за развитие на социалните услуги, отговорности на общините за развитие на социалните услуги, управление, организация и качество на социални услуги.

Допълнителен акцент тази година ще бъде церемонията по връчване на Юбилейните награди на Национален алианс за социална отговорност и Агенция за социално развитие "Вижън“.

Юбилейните награди се връчват по случай 25-та годишнина  от началото на работата по мисията "ВИЗИЯ ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ“ и създаването на Агенция за социално развитие "Вижън“ и НАСО. На отличените ще  бъдат връчени награди за Активни социални политики за развитие и цялостен принос за по-добър живот в България и за Цялостен принос в реализирането на политики за социално развитие и по-добър живот в България.

Отличените ще станат известни по време на официална церемония, която ще се проведе на 15.06.2022г.

Сред съпътстващите събития е Изложение на социално отговорни работодатели. По време на форума ще се проведе изложение на социални предприятия и услуги, и социално отговорни работодатели. Участниците във Форума и присъстващите представители на медиите ще могат да разгледат и да получат рекламни материали на продукти и услуги. 

Сред официалните гости на събитието са: Георги Гьоков, министър на труда и социалната политика, Джим Кроу, президент на Европейската асоциация на доставчиците на социални услуги за хора с увреждания (EASPD), Директори на дирекции и експерти към Министерство на труда и социалната политика, и други представители на централната и местна власт. 

ационален алианс за социална отговорност








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: