Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Национална университетска олимпиада за ученици ще се проведе в ИУ-Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:34 / 15.11.2019Коментари (0)2190
©
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Национална университетска олимпиада за ученици ще се проведе в Икономически университет – Варна утре. Официалното й откриване е от 9.30 ч. в зала АУЛА. Началото на състезанието по секции и зали е в 10.30 ч.

Над 450 средношколци от цялата страна са заявили участие в 15-те секции. Тази година университетът предлага разнообразие от тематични области, в които бъдещите кандидат-студенти могат да се изявят: "Агробизнесът и селските райони – икономика, иновации и растеж“, "Градове на бъдещето“, "Икономика“, "Маркетинг“, "Програмиране“, "Уеб дизайн“, "Microsoft Excel“, "Правни, управленски и социални науки“, "Търговията в 21 век – настояще и бъдеще“, "Финанси“, "БЕЛ и чужди езици“, "Френски език“, "Руски език“, "Немски език“, "Английски език“. Участието в олимпиадата им дава възможност за включване в ранен прием и избор на специалност. Това е уникален начин да достигнат по-бързо до желаното от тях образование в Икономически университет – Варна. Резултатите се признават за оценка при участие в кандидатстудентския прием в ОКС "бакалавър“. Заелите призови места в състезанието при записване в ИУ – Варна (редовна форма на обучение) се освобождават от заплащането на две семестриални такси за класираните на първо място, една семестриална такса за класираните на второ и трето място.

Използваме случая, за да съобщим някои обобщени данни за кандидатстудентския прием в ИУ – Варна за учебната 2019/2020 г.:

Броят на кандидат-студентите в Икономически университет – Варна за учебната 2019/20–а се запазва същият спрямо предходната година. Процентното изпълнение на приема в държавна поръчка общо за университета е 124% спрямо планираното, като плановият прием е преизпълнен по всички професионални направления: "Икономика“ (128%), "Администрация и управление“ (153%), "Туризъм“ (108%) и "Информатика и компютърни науки“ (105%).

Продължава тенденцията за увеличаване дела на студентите, приети с национални олимпиади (вкл. организирани от ИУ – Варна) – те са 11,69% от всички приети.

При всички форми на конкурсен изпит средният успех на кандидатите е по-висок спрямо предходната година.

Най-желаните специалности са:

• Образователно-квалификационна степен (ОКС) "професионален бакалавър“ (Колеж по туризъм) – "Мениджмънт на хотели и ресторанти“.

• ОКС "бакалавър“ –"Туризъм“, "Финанси“, "Счетоводство и одит“, "Счетоводство и финанси“, "Маркетинг“, "Дигитални медии и ПР“.

• ОКС "магистър“ – "Маркетинг и бранд мениджмънт“ (РО), "Счетоводство и контрол“ (ЗО), "Международен туристически бизнес“ (РО), "Мобилни и уеб технологии“ (РО), "Корпоративен бизнес и управление“ (ДО).

По програма "Еразъм+" за първия семестър на 2019 – 2020 г. са привлечени над 30 студенти от Испания, Италия, Чехия, Азербайджан, Германия, Полша, Португалия, Словения, Румъния, Франция и др. Общият брой на чуждестранните студенти, които се обучават в ИУ – Варна на годишна база, бележи ръст спрямо 2018/19 г. и надхвърля 360.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Лято 2024
Втора лига сезон 2023/24
Бюджет 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: