Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Националната инициатива "Храната, която не би изхвърлил" идва и във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:16 / 14.04.2022Коментари (0)1006
©
За първи път във Варна се организира националната програма "Храната, която не би изхвърлил!“. Събитието ще се състои на 16-ти април между 10:00 и 18:00 часа в "Социалната чайна“. Тяхната мисия е да дадат шанс на млади хора от проблемна социална и/или семейна среда да развият и изградят базови умемия и професионални работним навици, да работят върху личностното си развитие, за да водят пълноценен и самостоятелен живот. Входът за кампанията е напълно свободен за всички граждани.

Поредицата от социални събития в страната, които изтъкват какви количества храна се изхвърлят и как по-добре да я оползотворяваме, ще приготвя апетитна храна с продукти, на които се вдъхва нов живот. Посетителите ще получат полезни и лесно приложими съвети и трикове за по-дълъг живот на храната и ще се насладят на уникални изненади от организаторите.

По време на събитието посетителите ще имат възможността да се включат и в интерактивния уъркшоп на Recycle Art Academy с продължителност 30 минути. Урокът по направа и аранжировка на три вида растения и декорацията им включва осигурени материали и пособия за всички участници.

Антон Васев от SO ferments- място в София, специализирано в работата с благородните плесени, ще ви вдъхнови с вкусна рецепта с нулев отпадък с продуктите им от традиционните методи на ферментация. Ще можете да се насладите на една рецепта, която пресъздадете в една вкусна вечеря или обяд. Рецептата за момента е изненада, затова присъствието е ключ към нея.

На обособени щандове еко-бизнеси и инициативи като Natalinko Home Design, Moname Design, No Tag Wardrobe, PlantOn, Enjo Bulgaria и други ще представят свои устойчиви продукти за всички любители на зеления и целесъобразен начин на живот.

Кампанията ‚Храната, която не би изхвърлил“ на социалната инициатива Foodobox вдига внимание и отношение на гражданите към количествата храна, които биват изхвърляни от магазини, ресторанти и други, тъй като срокът им на годност предстои да изтече. Идеята на организацията Foodobox, която е създадена от българи, стимулира и поощрява директното потребление на продукти в отлично качество и подбор, чийто срок на годност предстои да изтече. Подобни инициативи са широкоприети и подкрепяни в повечето страни около България.

От самото начало на дейността си Foodobox е привлякъл над 200 ресторанта, търговски обекти и фирми, като успешно вдъхва нов живот на храните, които иначе бихме изхвърлили, в цяла България.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: