Националното сдружение на общините обсъжда проблемите на общинското образование в Камчия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:41 / 13.06.2018
1969
Националното сдружение на общините в България обсъжда актуалните проблеми на общинското образование в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия". В конференцията участват над 100 представители на общинските администрации, експерти, директори на училища и учители от цялата страна.

Срещата бе открита от кмета на Община Аврен Емануил Манолов, който приветства участниците и сподели, че няма по-подходящо място за провеждане на подобна инициатива от Училището на бъдещето в "Камчия". Специален гост бе Венцеслава Генова -  началник на Регионалното управление на образованието във Варна.

Елена Таскова от Дирекция "Образование на българите зад граница и училищна мрежа" в Министерството на образование и науката представи актуалните въпроси, които стоят пред мрежата на общинските заведения. Дейността на НСОРБ в подкрепа на общинските експерти по образование очерта Теодора Дачева - зам.-изпълнителен директор на Сдружението. Сред засегнатите теми бяха Законът за професионално образование и обучение, въвеждащ дуалното образование, едносменният режим на обучение в училищата, храненето и транспорта на децата и др.

Водещ на първия панел на дискусията бе Лилия Христова - председател на комосията по образование на НСОРБ и директор на дирекция "Образование и младежки дейности" в Община Варна.

Срещата продължи с темата за финансиране на общинското образование през 2018 и 2019 година, която бе представена от Камен Йорданов и Мария Паленкова от дирекция "Финанси" на МОН.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).