Над 1000 литра незаконен спирт иззеха митничари в Провадия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:32 / 02.10.2015
938
1400 литра спирт без документи задържаха при проверка в Провадия митнически мобилни групи и служители на Митница Варна по публикувана в интернет обява, съобщават от Агенция "Митници".

В обявата се предлагала за продажба на сливова ракия, но когато митническите служители се обадили на посочените координати се оказало, че продавачът може да достави и спирт, основен "материал" за производството на предлаганата от него ракия.

Уговорена била "среща" за покупка на 1400 литра спирт. Стоката била демонстрирана на служители на Агенция "Митници", представили се за "купувачи". Продавачът на стоката обаче не могъл да предостави изисканите от митническите служители документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на дължимия акциз за високоградусовия спирт в размер на 14 690 лв.

Със съдействието на РУ на МВР - Провадия спиртът и автомобилът са ескортирани до склад във Варна. Стоката ще бъде съхранявана там до приключване на разследването. Работата по случая продължава.



Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).