Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Над 1000 посетители на фотоизложбите на европроекти във Варненска област
Автор: Екип Varna24.bg 10:40 / 07.12.2014Коментари (0)585
©
Над 1000 посетители разгледаха фотоизложбите на значими европейски проекти от Варненска област, които Областният информационен център - Варна откри през последната седмица в 6 от общините в региона.

Това е най-голямата фотоизложба на европроекти във Варненска област и бе показана паралелно във Варна, Белослав, Ветрино, Аврен, Девня и Дългопол. 40 цветни фотопана представят в снимки резултатите от 55 проекта от всички 12 общини в областта, изпълнени с финансиране от 6 от оперативните програми през програмния период 2007 - 2013г. Във Варна постерите са експонирани пред зала "Пленарна" на Община Варна, където ще останат до 15 декември 2014 г. В Белослав, Ветрино, Девня и Дългопол изложбите бяха подредени и открити в градските читалища. В Аврен домакин на инициативата е Центърът за социално включване. Откриването на кампанията в отделните общини бе съпътствано с изнесени мобилни приемни на Областния информационен център, които бяха посетени от близо 220 човека с цел да се информират на място за новите възможности за европейско финансиране през периода 2014 - 2020 г. Посетителите могат да видят нагледно обновения с европейски средства облик на училища, детски градини, паркове, площади, сгради на социалната, културна и пътна инфраструктура и др. Част от експозициите ще продължат до края на годината, като се очаква двойно повече посетители да разгледат изложените европроекти по време на традиционните коледни и новогодишни концерти и инициативи в местните читалища в областта. Постерите с европроекти от региона бяха предоставени и на останалите 6 общини от Варненска област, като в Провадия проектите са изложени в местната галерия, а в Бяла предстои фотосите да бъдат подредени в сградата на местното читалище.

Фотоизложбите са част от националната кампания "Стъпки по пътя към програмен период 2014 - 2020г." на мрежата от информационни центрове за европейско финансиране. Изложението се проведе в периода 24 - 29 ноември и включваше над 250 отделни изложби в различни общини на страната, представящи близо 2000 проекта, реализирани по оперативните програми през първия програмен период на страната ни като член на Европейския съюз.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: