Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Над 1000 служители от УМБАЛ "Св. Марина" в защита на уволнения си шеф
Автор: Екип Varna24.bg 14:36 / 20.09.2010Коментари (0)2338
©
Над 1000 души лекари, медицински сестри, санитари, административен и технически персонал изразиха недоволството си от уволнението и негативната кампания, която според тях се води срещу уволнения директор на УМБАЛ "Света Марина" Красимир Иванов, предаде репортер на Varna24.bg. В открито писмо, изпратено до министър-председателя Бойко Борисов, председателя на Народното събрание Цецка Цачева, министъра на здравеопазването Анна-Мария Борисова, министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, председателя на парламентарната комисия по здравеопазване Десислава Атанасова, областния Данчо Симеонов, председателя на РЦЗ Варна Веселин Балкански, председателя на БЛС - Варна Светослав Митев и председателя на областното ръководство на ГЕРБ Варна Павел Димитров, те изразяват подкрепата си към Красимир Иванов. Ето и писмото:

Уважаеми дами и господа, от публикации в пресата, интервюта в медиите и сайта на Министерството на здравеопазването разбираме, че срещу УМБАЛ "Света Марина" ЕАД Варна и нейния изпълнителен директор - проф. д-р Красимир Иванов, д.м.н., по неизвестни за нас причини, е предприета кампания, целяща уронване престижа на лечебното заведение, работещите в него медицински специалисти и лично на изпълнителния директор.

За последните 10 години УМБАЛ "Света Марина" - Варна се утвърди като водеща болница в системата на здравеопазването въз основа на доказани обективни резултати, факт многократно признаван, както от ръководителите на настоящото правителство, така и от международни институции. Изпълнителният директор на болницата нееднократно е бил определян за най-добър мениджър на здравното ведомство. За изминалите години развитието и постиженията на УМБАЛ "Света Марина" бяха отблизо наблюдавани и оценявани от водещи медицински центрове в Европа, които и до момента продължават да инвестират средства и ноу-хау за въвеждането на нови технологии и обучение на персонал в болницата.

Факт, демонстриращ доверието на чуждестранните ни партньори е набирането на средства и структурирането на дарителски фондове, с които те активно съучастват в развитието на болницата, превръщайки я в лечебно заведение от европейски вид. Всичко това не би било възможно без активните действия, визията, волята и мениджърските умения на проф. д-р Красимир Иванов, д.м.н.

УМБАЛ "Света Марина" е едно от малкото лечебни заведения в страната, което и днес в момент на криза е финансово стабилно, с положителни икономически резултати, гарантиращи на нас, сътрудниците на болницата (лекари, медицински сестри, санитари, административен и технически персонал) сигурност и спокойствие, увереност както за нас, така и за нашите семейства.

Всичко това ни създава условия да работим пълноценно, с целия професионализъм, на който сме способни за опазване здравето на нашите пациенти.

Извършването на административни промени и отстраняването от управление на изпълнителния директор проф. д-р Красимир Иванов, човек, в който колективът на УМБАЛ "Света Марина" има доверие и зад когото твърдо стои, би довело до дестабилизиране на работата в болницата.

Настояваме Министерството на здравеопазването да извърши необходимите действия, които да докажат или да отхвърлят обвиненията отправени в пресата.

Госпожи и Господа управляващи,
Настояваме, в изключително трудните условия на криза в системата на здравеопазването, не дестабилизирайте, чрез вземане на необосновани и прибързани административни решения, лечебно заведение доказало за пореден път професионализъм и финансови резултати.



Сътрудниците на УМБАЛ "Света Марина" Варна:
лекари
медицински сестри
санитари,
административен и технически персонал




Още по темата: общо новини по темата: 9
25.09.2010 »
23.09.2010 »
21.09.2010 »
20.09.2010 »
17.09.2010 »
15.09.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
България в еврозоната
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: