Над 1000 служители от УМБАЛ "Св. Марина" в защита на уволнения си шеф

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:36 / 20.09.2010
2381
Над 1000 души лекари, медицински сестри, санитари, административен и технически персонал изразиха недоволството си от уволнението и негативната кампания, която според тях се води срещу уволнения директор на УМБАЛ "Света Марина" Красимир Иванов, предаде репортер на Varna24.bg. В открито писмо, изпратено до министър-председателя Бойко Борисов, председателя на Народното събрание Цецка Цачева, министъра на здравеопазването Анна-Мария Борисова, министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, председателя на парламентарната комисия по здравеопазване Десислава Атанасова, областния Данчо Симеонов, председателя на РЦЗ Варна Веселин Балкански, председателя на БЛС - Варна Светослав Митев и председателя на областното ръководство на ГЕРБ Варна Павел Димитров, те изразяват подкрепата си към Красимир Иванов. Ето и писмото:

Уважаеми дами и господа, от публикации в пресата, интервюта в медиите и сайта на Министерството на здравеопазването разбираме, че срещу УМБАЛ "Света Марина" ЕАД Варна и нейния изпълнителен директор - проф. д-р Красимир Иванов, д.м.н., по неизвестни за нас причини, е предприета кампания, целяща уронване престижа на лечебното заведение, работещите в него медицински специалисти и лично на изпълнителния директор.

За последните 10 години УМБАЛ "Света Марина" - Варна се утвърди като водеща болница в системата на здравеопазването въз основа на доказани обективни резултати, факт многократно признаван, както от ръководителите на настоящото правителство, така и от международни институции. Изпълнителният директор на болницата нееднократно е бил определян за най-добър мениджър на здравното ведомство. За изминалите години развитието и постиженията на УМБАЛ "Света Марина" бяха отблизо наблюдавани и оценявани от водещи медицински центрове в Европа, които и до момента продължават да инвестират средства и ноу-хау за въвеждането на нови технологии и обучение на персонал в болницата.

Факт, демонстриращ доверието на чуждестранните ни партньори е набирането на средства и структурирането на дарителски фондове, с които те активно съучастват в развитието на болницата, превръщайки я в лечебно заведение от европейски вид. Всичко това не би било възможно без активните действия, визията, волята и мениджърските умения на проф. д-р Красимир Иванов, д.м.н.

УМБАЛ "Света Марина" е едно от малкото лечебни заведения в страната, което и днес в момент на криза е финансово стабилно, с положителни икономически резултати, гарантиращи на нас, сътрудниците на болницата (лекари, медицински сестри, санитари, административен и технически персонал) сигурност и спокойствие, увереност както за нас, така и за нашите семейства.

Всичко това ни създава условия да работим пълноценно, с целия професионализъм, на който сме способни за опазване здравето на нашите пациенти.

Извършването на административни промени и отстраняването от управление на изпълнителния директор проф. д-р Красимир Иванов, човек, в който колективът на УМБАЛ "Света Марина" има доверие и зад когото твърдо стои, би довело до дестабилизиране на работата в болницата.

Настояваме Министерството на здравеопазването да извърши необходимите действия, които да докажат или да отхвърлят обвиненията отправени в пресата.

Госпожи и Господа управляващи,
Настояваме, в изключително трудните условия на криза в системата на здравеопазването, не дестабилизирайте, чрез вземане на необосновани и прибързани административни решения, лечебно заведение доказало за пореден път професионализъм и финансови резултати.



Сътрудниците на УМБАЛ "Света Марина" Варна:
лекари
медицински сестри
санитари,
административен и технически персонал


Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
25.09.2010 Уволненият проф. Иванов е бил канен да се кандидатира за кмет
23.09.2010 БСП: Махането на кадри като проф. Иванов е вредно за Варна
21.09.2010 В АГ болница започва подписка в подкрепа на проф. Красимир Иванов
20.09.2010 Отстраненият шеф на МБАЛ "Св. Марина" обедини политици от различни партии
17.09.2010 Светлин Митев: Абсурдно е, че отстраниха шефа на МБАЛ "Св. Марина"
15.09.2010 Анелия Атанасова: Уволнението на професионалисти е политическа конюнктура, вредна на Варна
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).