Над 113 милиона лева данъци са постъпили в Община Варна за 2017 година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:46 / 12.01.2018
1705
Над 113 милиона лева са постъпили в хазната на Община Варна от местни данъци за миналата година. Събираемостта е със 7-8 процента над заложената в бюджета. През 2018 се очаква сумите да са същите, каза директорът на Дирекция "Местни данъци" Николай Бонев, цитиран от БНТ.

Кампанията по събирането на местните данъци е вече в ход. При внасяне на цялата сума до края на април има остъпка от 5 процента.

"Като първа вноска се заплаща до края на юни месец, втора вноска до края на октомври месец. След това започва начисляването на лихви, както и принудителното събиране от наша страна", коментира Николай Бонев.

Със затягането на контрола върху събирането на местните данъци през миналата година в общинската хазна са постъпили близо 7,5 милиона лева повече от заложеното в бюджета.

"Към некоректните платци санкциите са лихвите, които им се начисляват, както и допълнителните такси, които са във връзка с принудителното събиране пред съдебните изпълнители", допълни Бонев.

От началото на следващия месец хората, които имат моторни превозни средства, регистрирани във Варна и са собственици на имоти на територията на общината, ще получат писма за задълженията си. Всеки може да провери дължимите суми и в сайта на Общината, по телефон или на касите на дирекция "Местни данъци".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).