Над 16 млн.лв. ще вложи Община Варна в ремонти на варненски училища и детски градини

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:40 / 29.09.2016
2471
"16 300 000 лева, които защитихме по ОП "Региони в растеж", ще вложим през следващата година в обновяване, ремонти и разширение на 7 общински училища и 3 детски градини във Варна", похвали се във Фейсбук кмета на Варна Иван Портних. Ето какво още сподели той: 

"Резултатът ще бъде по-удобна и съвременна среда за обучение. 3 600 000 лева пък е вече одобрената финансова помощ по ОП "Региони в растеж" за реконструкция и модернизация на Националното училище по изкуствата "Добри Христов". 

Работим активно и с професионалните гимназии - с ръководствата на двете вече общински училища - ПГ по горско стопанство и дървообработване "Н. Хайтов", и ПК по икономика "Д-р Иван Богоров", кандидатстваме по проекти за ремонт, реконструкция и оборудване. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за всеки един обект е 1, 4 млн лв. 

Още 7 професионални гимназии са допуснати до процедурата, която приключва в края на септември. Те могат да спечелят общо над 8,3 млн. лв., с които да реновират своите бази. Успоредно с това продължаваме да инвестираме средства и от капиталовата програма на общината в развитието на образователната инфраструктура, включително и с обновяване на училищните дворове. 

Предвиждаме да ги превърнем в модерни спортни бази - така хем децата и младежите ще спортуват в съвременни условия, хем хората от района ще могат да ги ползват след края на часовете. Тази идея е част от амбицията ни за активно развитие на масовия спорт. За целта предвиждаме догодина да изградим около 100 нови спортни площадки в обхвата на целия град. Търсим комплексни решения за спортните игрища, които ще бъдат комбинирани и с фитнеси на открито - по подобие на вече откритата площадка във "Възраждане"".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).