Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Над 160 са жилищните кооперации с общ водомер във Варна, собствениците сами си разпределят сметките
Автор: Пламена Николова 08:31 / 27.12.2018Коментари (1)4031
© Varna24.bg
Над 160 са жилищните кооперации с общ водомер във Варна. Става въпрос за сгради, построени предимно във вилните зони и селищните образувания. Това коментира в интервю за Радио "Фокус“ – Варна директорът на дружеството "Водоснабдяване и канализация“ във Варна Валентин Вълканов. 

Преди седмици беше взето решение за сформиране на междуведомствена група, която в близките месеци ще търси  решение по казуса с изградените, но невъведени в експлоатация водопроводни и канализационни мрежи на територията на Общината. В комисията ще влязат и представители на ВиК, но дружеството не е страна по казуса, обясни Валентин Вълканов.

"Това е доста сложен въпрос, който съществува от години и трябва да бъде решен“, каза още той. Според него изграждането на такива водопроводи и системи датира още от преди 20-30 години, когато започва застрояването на местности и вилни зони около града. Но ВиК дружеството не може да приеме тези обекти, тъй като собствениците са длъжни да ги узаконят първо в Регионалната дирекция за национален строителен контрол.

По думите на Валентин Вълканов, в момента собствениците сами решават как да разпределят общите сметки за вода. Обикновено това става като се разделят сумите на съответния брой живущи в кооперациите или на броя на апартаментите вътре.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на rodnilb
премахни филтъра

+1
 
 
Е това е да си баровец и да живееш на "баровско" място...! Лъжат те всички от всякъде, защото си казват, "абе тоя нали се прави на много богат, я да плаща там повече и да се оправя...!" Хахахаха. А ние в панелките сме най-добре! Всичко ни е разделено, регламентирано и утвърдено! И авто парко места си имаме, и отделни водомери, и зимата снегорините идват да ни почистват пътищата, докато на онези от "Траката" там от Общината снегорин не им пращат, защото не ги водят за жилищен квартал, а ги водят още като вилни зони, покрайнините на Варна, и затова баровците там сами си чистят улиците, като си плащат на фирми да идват и да им почистват! Също така и само си асфалтират козите пътечки, по които две коли не могат да се разминат, защото всичко е пре-застроено! Е това е то да живееш на уж "баровско" място и да даваш по сумати евра на квадратен метър! Хахахаха. Блажени са вярващите...!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: