Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Над 200 души присъстваха на премиерата на новата книга на ректора на ИУ-Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:07 / 23.03.2023Коментари (0)1050
©
Ректорът на Икономическия университет – Варна проф. Евгени Станимиров представи новата си книга "Белите петна в бизнеса“ снощи в Градската художествена галерия "Борис Георгиев“, научи Varna24.bg. Гостоприемното арт пространство се изпълни с многобройна публика, каквато отдавна не е виждана на подобно събитие. Над 200 души на различна възраст и с разнородни професионални интереси чакаха на опашка за книги и автограф от автора.

В началото на събитието проф. Станимиров запозна аудиторията с основните послания на "Белите петна в бизнеса“ и прочете избрани откъси от нея. Какво можете да откриете в и между редовете – в резюме: В бъдеще успешният бизнес ще се прави от все по-умни хора с изявен стремеж да бъдат ефективни в своите действия. Ефективността на бизнеса до голяма степен зависи от способността да откриваме и усвояваме т. нар. бели петна. Бели петна са онези пропуснати или неусвоени до момента възможности, които могат да подобрят функционирането на всяка компания. Белите петна се свързват с недостатъчно разгърнат потенциал на идеите, хората, стратегиите; неспособност да се досетим как да решаваме определени проблеми; несполучливи опити да се възползваме от възможности поради повредена радарна система за откриване, слаба подготовка за усвояване или липса на креативност за тяхното създаване.

Способността да разпознаваме, създаваме и усвояваме бели петна е елемент от фината настройка при управлението на всеки бизнес. Колкото повече бели петна откриваме и създаваме, толкова разширяваме периметъра на избора си за действие. Всяко бяло петно е своеобразна врата – затваряме я и на нейно място се отваря нова, която на свой ред отваря път към следващи врати. Това изисква адекватна подготовка.

Книгата "Белите петна в бизнеса“ е надежден навигатор за откриване, създаване и усвояване на бели петна. Интелигентният й прочит и разбиране ще помогне да постигате желани бизнес резултати. Тя разкрива връзките между стратегическите избори, тактическите решения и методите за работа. Коментират се въпроси, свързани с комуникация, манипулация, трафик, бюджет, цени, парадокси на потребителското поведение, тайни на брандинга и др. Особено ценни за бизнеса са специфичните техники за подпомагане на управленските решения. Освен всичко това "Белите петна в бизнеса“ има и по-голяма амбиция – тя не се отнася само до бизнеса. В нея се съдържат ясни и прагматични принципи и послания за житейския успех.

Своя прочит на "Белите петна в бизнеса“ пред аудиторията споделиха Любен Козарев – директор на издателство "Изток – Запад", проф. д-р Боян Дуранкев – експерт в областта на маркетинга и маркетинговите комуникации, Емил Цанков – председател на УС на ИКТ клъстер – Варна, Иво Илиев – специалист и консултант в сферата на дигиталния маркетинг, гл. ас. д-р  Стоян Хадживеличков – преподавател в катедра "Индустриален бизнес и логистика“в ИУ – Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: