Над 200 кандидати за народни представители се включиха в Парламентарна група за децата

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:39 / 09.07.2021
1582
Повече от 200 кандидати за народни представители от 6 политически сили се включиха в "Парламентарна група за децата“ - неформално надпартийно обединение, инициатива на Национална мрежа за децата. 

Всички те подписаха декларация "Защитник на децата“,  с която се ангажираха, че в бъдещия Парламент ще работят за по-добър живот на всички деца и семейства в България и ще подкрепят политиките, които са в полза на тяхното благосъстояние в областите здраве, образование, бедност и социално изключване, правосъдие.

Инициативата стартира по време на изборите през април, а поканата за включване в обединението беше отворена за всички кандидати за народни представители в 45-тото и в 46-тото Народно събрание, които са готови да защитават правата на децата.

Инициативата изразява обществената необходимост от ясни цели и приоритети в детските политики и е с идеята да консолидира всички партии и коалиции в полза на децата.

Кампанията помага на бъдещите депутати да се запознаят с основните проблеми, свързани с децата, и с възможни решения. 

Ето какво споделят някои от участниците в Парламентарна група за децата:

"Каквото даваме на децата днес, това ще получим от обществото утре.“

“Децата трябва да живеят щастливи, да растат в сигурна среда, да имат равен достъп до образование, да бъдат чути и да развиват пълния си потенциал."

"България е единствената страна в Европейския съюз, която няма Стратегия за децата. Ние трябва да заявим нашата политическа отговорност към тях и да приемем този европейски документ.“

"Ако нашето общество се смята за цивилизовано, то основна грижа трябва да са усилията за отглеждането и възпитаването на децата. Имаме базисни проблеми в отношението ни към най-малките и задълбочаващо се неравенство във всякакъв смисъл."

“Когато има нерешени проблеми в едно общество, първите и безпомощни жертви са децата. Те трябва да се приемат като основна ценност. Необходима е цялостна, всеобхватна политика за защита на семейството, майчинството, децата."

"Забързани в ежедневието, забравяме децата, а те са това, което ни мотивира да искаме по-добра държава. Тяхното бъдеще се решава сега от нас – надявам се тази отговорност да бъде поета от повече рамене."

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).