Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Над 200 свободни места във варненски гимназии след второто класиране
Автор: Екип Varna24.bg 15:27 / 09.07.2015Коментари (0)3934
© Varna24.bg
Обявените свободни места от варненските гимназии след приключване на второто класиране за прием след седми клас са малко над 230. Това става ясно от информация на Регионалния инспекторат по образование.

Непопълнени бройки все още има и в някои от елитните училища в морската столица. Едно място все още не е заето в Първа езикова гимназия в профила с английски език. Едно свободно място има и в Пета езикова гимназия в паралелката с френски език.

Само една е свободната позиция и III ПМГ "Акад. Методий Попов" и тя е в паралелка биология с немски език. В Руското училище има 5 свободни места. По едно в профилите с италиански и руски език и три в паралелката по френски език. 13 са незаетите места в Хуманитарната гимназия, като най-много са в профил изобразително изкуство с английски език.

В СОУ "Св. Климент Охридски" непопълнените бройки са общо шест, като пет са в паралелка по информационни технологии с английски език, а едно е за профил информатика с английски език. СОУ "Найден Геров" има 18 свободни места и те са в паралелките предприемачество с английски език и информационни технологии с английски език. 24 ученици пък все още имат възможност да станат част от паралелките на СОУ "Гео Милев" с профили с английски и руски език.

Най-много свободни места има във Варненската търговска гимназия. Те са общо 39. В Техническата гимназия са 22, а в гимназията по строителство и архитектура са 24. В ПГЕ също са 24, а в ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" са 3 места.

В ПГИ "Проф. Иван Богоров" има 5 незаети позиции. Във Варненската търговска гимназия има едно единствено място в паралелката по икономика и мениджмънт с испански език.

Подаването на документи за трети етап на класиране за прием след седми клас е от 10-ти до 14-ти юли. Списъците с приети на трети етап трябва да бъдат обявени до 16-ти, а останалите незаети места ще бъдат обявени на 21-ви юли.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: