Над 3 години затвор за бургазлия, измамил валутна касиерка във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:55 / 14.02.2017
921
Ефективно наказание наложи Районен съд - Варна на мъж от Бургас, за извършена от него измама на валутен касиер.

51-годишният М. Мустафа беше осъден на 3 години и 2 месеца лишаване от свобода, които да изтърпи в затвор, при първоначален строг режим. 

Той бе признат за виновен в това, че 12 март 2015 г., с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у валутен касиер от офис на финансово-брокерска къща в Гранд Мол - Варна, че желае касиерката да му обмени 5000 евро в български банкноти. 

В хода на операцията по машинното преброяване на пачките банкноти с различен номинал, подсъдимият на два пъти допълвал сумата и накрая поискал собственоръчно да се увери в преброяването. Докато държал в ръце пред служителката вече отброените пачки, той успял да издърпа част от банкнотите с най-висок номинал. По този начин той създал неправилна представа у касиерката, че й дава за обмяна пълната заявена сума от 5000 евро, а в действителност валутата била с 1950 евро по-малко. По този начин била причинена имотна вреда на обменното бюро.

Деянието е извършено в условия на опасен рецидив. 51-годишният Мустафа е осъждан многократно от различни съдилища в страната. Съдът уважи внесения за съвместно разглеждане граждански иск и го осъди да заплати причинената от измамата имуществена вреда, заедно със законната лихва. В негова тежест са сторените по делото разноски, сума за правна помощ, както и държавната такса върху уважения иск.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).