Над 3 млн. лв. отиват за модернизацията на Драматичния театър

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
14:10 / 18.11.2011
2933
Министерството на културата е обявило обществена поръчка за ремонт на Варненския драматичен театър "Стоян Бъчваров", съобщи за Дарик Даниела Димова - директор на Театрално-музикалния продуцентски център в морската столица. Това се случва за втори път, след като първоначално Комисията за защита на конкуренцията оспори процедурата.

Модернизацията на театъра ще стане възможна благодарение на спечелен европроект. Тя ще глътне над 3 милиона лева, които ще бъдат използвани за преустройство и ремонт на зрителната зала на Основна сцена, на първи и втори балкон, за подобрения на отоплителната и климатична инсталации и санитарните помещения.

След ремонта сградата на културната институция ще стане достъпна за хора с увреждания. Очаква се той да започне в началото на следващото лято и да продължи до края на 2012 година. По време на реконструкцията ще се използва сцена Филиал. Тя също се нуждае от ремонт, но за целта ще бъде търсено допълнително финансиране, обясни Димова.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).