Над 300 пациенти са получили уникален идентификационен номер в РЗОК – Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:50 / 09.11.2016
1503
Повече от 300 пациенти в рамките на две седмици са получили Уникален идентификационен номер в РЗОК - Варна, в новата система за пръстова идентификация. Това съобщиха за "Фокус" от пресцентъра на РЗОК - Варна. 

Устройствата заработиха в Здравната каса от 21 септември, а системата стана задължителна за всички изпълнители на медицинска помощ от 1 ноември.

Основната цел на въвеждането на новата система е предотвратяването на случаите на отчитане на неизвършена дейност, при които се стига до незаконосъобразно разходване на средства от бюджета на НЗОК. Чрез идентификацията си здравно осигуреното лице всъщност потвърждава оказаната му медицинска помощ и има възможност да упражнява постоянен мониторинг и контрол за вида и обема на медицинската помощ, която реално му е оказана. 

Пациентите, които посещават РЗОК - Варна, и които желаят, могат да извършат на място първоначалната си електронна автентикация, допълниха от институцията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).