Над 300 са свободните места за прием на ученици след седми клас във Варна и областта

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:26 / 20.08.2018
2587
Над 300 са свободните места за прием на ученици след завършен седми клас в училищата във Варна и областта. Това каза за "Фокус“ Венцеслава Генова, началник на Регионалното управление на образованието (РУО) във Варна. Тя допълни, че свободните места в учебните заведения са публикувани на интернет страницата на РУО – Варна, като за всяко училище са посочени сроковете, в които учениците могат да кандидатстват.

Венцеслава Генова посочи, че свободните места след третото класиране са били над 400, но прием се осъществява непрекъснато и информацията за свободните места в училищата се променя ежедневно. Венцеслава Генова припомни, че обявените свободни места са след оптимизация и преструктуриране на паралелките за прием след седми клас, като максималният броя на учениците в една паралелка може да бъде 26, но тя може да съществува и с по-малък брой ученици.

Венцеслава Генова обясни, че в момента се осъществява децентрализиран прием по реда и условията на директорите на съответните училища за попълване на свободните места в паралелките. Учениците от закритите паралелки са пренасочени към такива, в които има записани над 18 ученици. Венцеслава Генова коментира, че в професионалните гимназии има и слети паралелки, както е било и през предходни години – две специалности в една паралелка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).