Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Над 300 срещи с граждани са провели за година варненските депутати от ГЕРБ
Автор: Екип Varna24.bg 14:09 / 01.07.2014Коментари (0)454
Повече от 300 срещи с граждани в различен формат са провели в рамките на една година варненските депутати от ПП ГЕРБ. Това стана ясно от думите на народния представител и административен секретар на ПП ГЕРБ-Варна Павел Христов. Заедно с колегите си Красимира Анастасова, Николай Апостолов и Нели Петрова той се срещна с членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ във варненския район "Владислав Варненчик". Дискусията се състоя по инициатива на ръководителя на партийната структура Николай Костадинов.

"Групата на варненските народни представители от ПП ГЕРБ доказа, че е добър екип, че сме единни в усилията си да защитаваме интересите на Варна. Знак за това са и многобройните ни срещи с хора от цялата област и преди всичко в малки населени места, където местните жители рядко имат възможност да поставят проблемите си", коментира Павел Христов.

На фона на очакваните предсрочни парламентарни избори депутатите от ПП ГЕРБ изтъкнаха неефективната законодателна работа на настоящото Народно събрание. "Седем пъти внасяхме законопроекта за доброволчеството, но той още не е приет, въпреки че би бил изключително полезен в случаи като бедствието, което връхлетя "Аспарухово", отчете Нели Петрова.

"Управляващите отказват да се разгледа Закона за предучилищното и училищното образование. Този законопроект така и не стигна до гласуване, въпреки че отразява препоръките на Европейската комисия и обществените нагласи, които при предишния мандат потърсихме чрез широко обсъждане на конкретните предложения", припомни Красимира Анастасова.

Тя информира, че тази седмица предстои парламентът да разгледа на второ четене законопроекта за професионалното образование, внесен за обсъждане още миналата година. На въпросите на граждани относно въвеждането на един учебник по отделните предмети, народният представител обясни, че ПП ГЕРБ не подкрепя идеята на просветното министерство.

"Настоящото управление е равносилно на бедствие за страната. Правителството, което предстои да подаде оставка, ни оставя огромен дълг", подчерта Николай Апостолов. "След костинбродския преврат, организиран от Мая Манолова", той прогнозира, че предсрочните парламентарни избори ще бъдат "най-тежките в новата ни политическа история" и ще открият голямо предизвикателство пред следващото управление на страната.

От организацията на ПП ГЕРБ - "Владиславово" изразиха готовност за предстоящия вот. Тя е солидно мотивирана и от убедителната победа на отминалите евроизбори, на които ГЕРБ спечели в района 37,79% от гласовете (ББЦ получи 13,29%, КБ остана трета политическа сила с 11,27%, а ДПС събра 9,40% от вота на избирателите). От създаването си досега районната структура на ПП ГЕРБ непрекъснато увеличава числения си състав, допълни ръководителят й Николай Костадинов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Наводнения 2024
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: