Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Над 3000 заявления подадени електронно за детските градини във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:33 / 30.05.2019Коментари (0)1965
© Varna24.bg
Общо 3075 заявления са подадени до момента в електронната система за прием в детските градини и яслените групи във Варна, съобщава радио Факус. Предстои утре в 10 часа да бъдат обявени резултатите от първото класиране. Към момента свободните места в първа група са 2011, а в яслените групи – 349. Това каза директорът на общинската Дирекция по образование и младежки дейности Лилия Христова. По думите й, до този момент децата, кандидатствали за първа група са 1986, а за яслената – 1089. От 3-ти до 14-ти юни ще бъде записването. На 17-ти юни, след 10 часа, ще се приемат резервите от първия етап. От 17-ти юни до 16.30 часа на 21-ви юни ще се записват класираните деца. На 24-ти юни, след 10 часа, ще се приемат резерви от втория етап. От 10 часа на 1-ви юли, ще бъде публикуван приемът за свободните места за следващите класирания.

"Искам да подчертая, че винаги в детските градини с яслени групи напрежението е много голямо за яслите и не е възможно да бъдат осигурени места за всички деца. За сметка на това в Община Варна към Дирекция "Здравеопазване“ има ясли, които всеки месец обявяват изключително много свободни места. В тази си част от яслите не е възможно да бъдат осигурени места за всички деца. Децата, родени през 2017-та година, които не са приети в яслена група, могат да кандидатстват в яслите. Там се полагат не по-малко добри грижи за децата“, обясни Лилия Христова. Според нея, що се отнася до местата за детските градини, с второто класиране ще бъдат удовлетворени всички желания.

"Ще видим къде ще има най-голямо напрежение, то най-вероятно ще бъде в Район "Одесос“, тъй като има родители, които си сменят регистрациите, искат на всяка цена да са там. Ще видим възможности за разпределяне на второ класиране на тези деца. Пак подчертавам, че не можем в 4-5 градини да съберем всички деца на град Варна. Всички градини имат добро обслужване, учебният процес върви еднакво качествено във всички детски градини и аз моля родителите да подходят наистина с разбиране по този проблем“, допълни директорът на ресорната дирекция по образование. Тя обясни също, че в момента тече строителството на новите корпуси на детските градини "Карамфилче“ и "Иглика“, чиито стари сгради бяха съборени. Децата от тези заведения ще се върнат отново наесен в реновираните сгради. Лилия Христова допълни, че предстои и строителството на детска градина на ул. "Хъшове“, както и обособяване на такава в сградата на Дом "Другарче“. Там ще има една яслена и три нови групи. "Въпреки че въпросът с местата е решен, ние ще се стремим да увеличим възможностите в двата района "Одесос“ и "Приморски“. Има планове и за строителство на нов корпус на Детска градина "Приказка“ във "Владиславово“, посочи още тя.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: