Над 33 000 са посетителите на Аладжа манастир до средата на август

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:01 / 01.09.2016
951
33 300 са посетителите на Аладжа манастир от началото на годината до към средата на месец август. Това заяви за "Фокус" Валери Кинов, управител на музейния комплекс при скалния манастир. Той посочи, че посещаемостта е спаднала заради извършени ремонтни дейности. 

"Ние пет месеца бяхме затворили обекта. Беше затворен самия скален комплекс и това се отрази много неблагоприятно на посещаемостта защото хората идват за да разгледат скалния комплекс, но при това положение много от тях и особено и основно фирмите, с които работим и които водят групи се отказаха да идват, което води до снижаване на традиционната цифра на посетителите. Тя обикновено е около 50 - 60 000 посетители годишно. Толкова бяха и миналата година", каза Валери Кинов. 

Той добави, че тези 33 300 посетители от началото на годината са в нормалните рамки на намалението, след като толкова месеци комплексът е бил затворен. "Във всички случаи обаче има намаление на посещаемостта", допълни Кинов. Той информира още, че до приключването на ремонта за желаещите, които са посещавали манастира, са ползвали намалени цените на билетите - от 5 на 2 лв. за възрастни и от 2 лв. на един лев за деца. Часовете за посещение на аудио-визуалния спектакъл "Легенди от Аладжа манастир" са останали без промяна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).