Над 40 фирми обявиха свободни работни места във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:09 / 29.03.2017
975
Над 40 фирми, повечето от които от сферата на хотелиерството и ресторантьорството, участват в традиционната специализирана трудова борса за младежи и за кадри в туризма, която се провежда в Двореца на културата и спорта. Сред тях са и двама представители на федералната служба по заетостта на Германия.

Борсата се провежда за шести път, подчерта в приветствието си началникът на Бюрото по труда във Варна Божидар Михайлов. Той каза също, че Варна е сред градовете, които своето икономическо развитие дават тон и на другите региони в страната. Затова прякото договаряне работодател-работник има голямо значение както за туризма, така и за бизнеса като цяло.

Специализираната борса подхожда на Варна като носител на титлата "Европейска младежка столица", най-вече заради мотото за иновациите, които водят автоматично до по-голяма заетост, каза в приветствието си Лилия Христова, директор на общинската дирекция "Младежки дейности и спорт". Туризмът е основен отрасъл за Варна, образованието в града също дава много добре обучени кадри за отрасъла, припомни тя.

Представителят на Варненската туристическа камара(ВТК) Севдалина Чакърова пожела на всички участници в борсата да намерят мечтаната от тях професия. Туризмът е лицето на България, припомни тя. Наред с това Чакърова обяви, че ВТК ще предприеме мерки за промени в законовата уредба. Причината е, че държавната поръчка за обучението по важни за отрасъла професии е орязана.

За новия сезон се търсят традиционно камериерки, сервитьори, администратори на хотели, отговорници търговска зала, готвачи, рехабилитатори, кинезитерапевти, масажисти, пиколо, аниматори, кухненски работници, озеленители, общи работници в кухня и други. Вакантни позиции обявиха и представители на фирми от сферата на производството и търговията.

Сред редовните участници в борсата е и Военното Окръжие I степен във Варна. Неговият началник полк. Румен Димитров обяви 965 свободни работни места. От тях 486 са за сухопътните воиски, 92 за ВМС, 30 - за специалните служби, 32 - за гвардейци. Военните предлагат и различни бонуси.

Специализираната трудова борса се утвърди пред годините, призна Божидар Михайлов. Благодарение на нея, фирмите успяват да запълнят основните си екипи, добави той.

На борсата имаше щанд и на Инспекцията по труда. На нея се даваха консултации за новия закон за трудовата миграция.

Източник: Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).