Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Над 40 варненки с онкологична диагноза получиха безплатна козметика и перуки
Автор: Екип Varna24.bg 15:42 / 16.05.2024Коментари (0)1105
©
Повече от 40 дами, които станаха част от организираната от "Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко А. Марков – Варна“ ООД, "Жените в онкологията“ – България и Инър Уийл клуб Варна втора информационна среща на тема: "Как да поддържаме здравето и красотата си по време на химиотерапия и лъчетерапия“, получиха напълно безплатно комплект натурална козметика. Тя е дело на г-жа Ивалина Радева – българка, живееща в Германия, която от месеци дарява безплатно продукти от своя бранд Teya Naturkosmetik на единственото в България "Училище за грим“ за онкоболни жени. Вчера неговият основател – Илияна Начкова подробно презентира как дамите, засегнати от последствията от лечението с химиотерапия, да поддържат добрия си външен вид лесно и ефектно. За това, че има лечение за всеки естетичен проблем говори и медицинският козметик Елена Банкова, която засегна един от най-тежките проблеми при онкологично болните жени – опадването на окосмяването, включително и веждите. Модерният микроблейдинг е опция, от която могат да се възползват всички, за които няма противопоказания, подчерта тя пред присъстващите дами.

И на второто издание на информационните срещи сдружението "Жените в онкологията“ – България предостави безплатни перуки за жените, диагностицирани с онкологично заболяване.

За важността на ранната диагностика и стадирането на рака на млечната жлеза говори д-р Моника Занева, хирург в СБАЛОЗ – Варна. 4000 жени годишно в България чуват диагнозата и това брой, който сочи тенденция на покачване през последните години. Един път годишно, а при наследственост или рискови фактори – на всеки 6 месеца е препоръчителната честота за провеждането на профилактични прегледи, подчерта д-р Занева. Само ранното откриване гарантира бързо и ефективно лечение, категорична беше тя.

 "Ракът не е присъда“, каза пред жените д-р Христина Ивановска, лъчетерапевт в СБАЛОЗ – Варна и член на Управителен съвет на "Жените в онкологията“. Страхът от диагнозата и това, което предстои като лечение, се преодолява само с отборната подкрепа на лекари, близки и на Вас самите“, обърна се тя към пациентките, които присъстваха на информационната среща. Тя подчерта, че СБАЛОЗ – Варна лекува пациентите си с най-модерните възможни лекарства, апаратура и методи. Болницата е единствената в Североизточна и Източна България онкологична болница, която прави сентинелна линфна дисекция, която е световен стандарт при лечението на рака на млечната жлеза, но в България се прави само в няколко болници в т.ч. и СБАЛОЗ – Варна.

Необходимостта от психосоциална подкрепа подчерта психологът на болницата Гергана Иванова. Лечението на онкологичното заболяване е дълъг процес, в който е въвлечен не само пациента, но и неговите близки. За начина, по който се чувства, за страховете и притесненията си хората понякога имат нужда да говорят пред някой, който ще ги изслуша без да ги съжалява или обвинява, обясни Гергана Иванова. Особено важно е поведението по отношение на децата да бъде консултирано със специалист, за да преминат те възможно най-леко през изпитанието. Тя припомни, че програмата на СБАЛОЗ – Варна за психосоциална подкрепа вече работи почти 10 години и все повече пациенти и техните близки търсят помощ.

Организаторите на събитието съобщават, че дамите, които не успяха да присъстват на събитието, могат да получат мостри от натуралната козметика по време на часовете в "Училище за грим“. Информация за тях ще бъде публикувана всеки месец на страницата на СБАЛОЗ – Варна - https://varnaoncology.org/  и на ФБ-страницата на психосоциалната подкрепа – Психосоциална подкрепа към СБАЛОЗ - ВАРНА.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
България и Войната в Украйна
Български тенис
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: