Над 450 потребите са преминали през Общностния център за деца и семейства във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:55 / 15.12.2015
765
Над 450 потребители са преминали през "Общностния център за деца и семейства - Варна" за седемте месеца от създаването му. 250 малчугани, без личен лекар, са били здравно консултирани в звеното, съобщи директорът на дирекция "Социални дейности" към Община Варна Любомира Комитска на заключителна пресконференция за отчитане на проекта "Общностен център за деца и семейства", финансиран със заемни средства от Международната банка за възстановяване и развитие.

В построената сграда на общностния център и детска градина с капацитет 100 места на ул. "Капитан Райчо", се предлагат услуги за социално уязвими групи, в помощ на деца и родителите им. Дейностите са разделени за деца от 0 до 3 години и от 3 до 7 години и включват: ранна превенция на уврежданията, семейно консултиране и подкрепа, формиране и развитие на родителски умения, здравна консултация, допълнителна подготовка за равен старт в училище, индивидуална педагогическа подкрепа и други. Семействата, на които се помага, са трайно безработни и на социални помощи. Те получават консултации от социален работник, психолог, юрист и други специалисти.

Проектът приключва на 31 декември, а за продължаването дейността на центъра средства ще се търсят отново по европейска програма, съобщи Комитска.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът: Обявяваме война на боклука във Варна. Ще се налагат санкц...
Бойко Борисов от Варна: Изобщо не се глася за премиер
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).