Над 5 хил. лв. събра благотворителната кампания "Мартеници 2020“ във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:24 / 02.03.2020
1235
Десетата благотворителна инициатива на Фондация "Св. Св. Константин и Елена“ за продажба на ръчно изработени мартеници събра над 5 хиляди лева.

Средствата са в подкрепа на 110 деца в неравностойно положение от центровете за настаняване от семеен тип "Изгрев“ и "Другарче“ във Варна и Центъра за специална образователна подкрепа "Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Кривня.

За трета поредна година благотворителната акция се осъществи със съдействието на варненския общински съветник Марица Гърдева, която дари безвъзмездно повече от 6 хиляди ръчно изработени мартеници, направени от изцяло естествени природни материали. За поредна година дарителската акция получи широка обществена подкрепа, като в инициативата участваха повече от 50 компании, организации и частни лица от цялата страна. Фондацията благодари на всички дарители, подкрепили кампанията. Средствата ще бъдат изразходвани целево за организацията на свободното време на децата по тяхно желание – посещения на кино, концерти, спортни събития, летни лагери, участия в творчески проекти и културно-образователни инициативи.

На 1 март Фондацията спази традицията и всички деца от институциите, които подпомага получиха мартенички и сладкиши. Мартенички бяха дарени и на възрастните хора, настанени в домовете "Гергана“ и "Св. Иван Златоуст“.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
28.02.2021 Варна посреща Баба Марта с Пижо и Пенда
28.02.2020 Баба Марта идва във Варна с "Пролетно надиграване“
18.02.2020 Организират конкурс за най-атрактивна мартеница във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).