Над 5 хиляди мартеници продадени в подкрепа на деца в неравностойно положение от Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:29 / 01.03.2018
1982
Над 6 хиляди лв. събрани средства в подкрепа на деца в неравностойно положение, лишени от родителска грижа и със специални потребности - това са резултатите от осмата поредна благотворителна кампания "Мартеници" на Фондация "Св. Св. Константин и Елена". 

Тази година инициативата в полза на деца в нужда се реализира с подкрепата на варненския общински съветник Марица Гърдева, която изработи и дари безвъзмездно за благородната кауза над 6 хиляди ръчно изработени мартеници, обединени в 60 модела от естествени природни материали. 

С активното участие на повече от 50 компании, организации и частни лица, инициативата за пореден път показа, че подобни благотворителни каузи печелят все повече привърженици и хора с добри сърца, които искат и помогат на деца в нужда. 

Със събраните средства Фондацията ще подпомогне реализацията на нови творчески ателиета и спортни празници за възпитаниците на институциите, които традиционно подкрепя. От името на всички деца, в чиято полза бе организирана благотворителната продажба на мартеници, Фондация "Св. Св. Константин и Елена" благодари на всички включили се в подкрепа на инициативата.

На 1 март Фондацията спази традицията и всички деца от институциите, които подпомага получиха подаръци и вкусни изненади. Мартенички получиха и възрастните хора, настанени в домовете "Гергана" и "Св. Йоан Златоуст".

 


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
01.03.2018 Честита Баба Марта!
12.02.2018 Първите щандове с мартеници грейнаха във Варна, вижте как варират
цените
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).