Над 500 варненци се включиха в "Поход за семейството"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:54 / 11.06.2018
2598
Над 500 варненци се включиха в  Националната инициатива "Поход за семейството" за утвърждаване на традиционните семейни ценности.

В прекрасен и вдъхновяващ празник се превърна "Походът за семейството" във Варна. 

Събитието започна на сцена Раковина в Морската градина с изпяване на химна на България. С лозунги "За здрави деца, за здраво семейство, за бъдещето на нашия народ и Родина" то  продължи с пъстро шествие  до амфитеатъра под Пантеона. Песни за семейството и "Питат ли ме дей зората" огласиха варненския парк.

Последваха игри за цялото семейство - деца и родители показаха недвусмислено силата на традиционната семейна среда и желанието на децата да растат в любящото си семейство, с двамата си родители – майка и баща. 

Деца разпознаваха майките си със завързани очи, бащи сплитаха косите на дъщерите си, родители пренасяха децата си на столче за най-кратко време и много други забавления и награди подсилиха празничното настроение.

С множество импровизирани изказвания, с песни, изпълнени от семейни двойки, както и със семейни фотосесии бе изказано и затвърдено желанието на всички участници за здрави семейни отношения на любов и разбирателство.

Отправен бе призив към управляващите страната ни, за защита на здравите и морални семейни отношения и ценности.

По време на събитието и в 5-те града, в които то се проведе, бе прочетена Декларацията в подкрепа на семейството, адресирана до управляващите, с призив за подкрепа на брака и семейството и за защита на децата от джендър политиките. 

Походът завърши с красиви български хора, а балони с надпис "За семейството от мъж и жена" полетяха към небето.

Организаторите споделят:

"Това събитие е уникално по рода си, защото за първи път извежда нравствените ценности като изискване от гражданите към политиците. 

Желаем политиците да се произнесат относно основните ценности, които конституират нашето общество. И с особена важност е как тези основни идеи достигат до младежите. В днешни дни децата живеят сред 120  телевизионни канала и свободен достъп до интернет и твърде рано навлизат в един необятен свят, в който циркулират всякакви идеи, много от от тях злонамерени. Ролята и на училището и на семейството се измества от външен център.

Настояваме държавата да осигури на тийнейджърите мащабна психологическа подкрепа да израснат уверени и балансирани млади хора, способни да поемат отговорност. 

Настояваме основните нравствени ценности като себеизразяване, взаимно уважение, зачитане на различията, ненасилие и способност за излизане от конфликти, както и изграждане на пълноценни семейни и приятелски връзки, да не достигат до децата ни посредством проекти на НПО-фондации с неясно финансиране!

Настояваме Министерство на образованието да организира тези проекти, а не да ги "одобрява" или "допуска", така че да поеме отговорността за всяка идея и всеки детайл който достига до децата по време на учебния процес и извънкласните педагогически дейности.

В днешни дни се наблюдава разрушаване на семейните връзки - между мъж и жена, между родители и деца, както и между поколенията. Това прави хората беззащитни и лесно манипулируеми. 

Явно има някакви интереси това да се случва, но ние, българските родители, сме решили да се противопоставим твърдо на тези опити."

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).