Над 60 000 човека посетиха фестивала "Варна Мези"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (11)
11:24 / 21.06.2016
7786
Фестивалът на балканската култура и кулинария в морската столица - "Варна Мези" привлече над 60 000 човека за четирите фестивални дни. Посетителите на фестивалния град имаха възможността да опитат автентична балканска скара, представена от най-добрите майстори на грила от Гърция, Сърбия и България.

Гостите на събитието се наслaдиха на безбройните кулинарни изкушения, като конска, и биволска наденица, чевермета, гръцки суфла специалитети, сръбски гурмански плескавици и най-доброто от българската скара, които бяха приготвени от най-добрите скараджии на Балканите. Изобилието от вкусна храна, над 300 музикални участника, танцови обучения, големи концерти и много спортни състезания в това число стрийтбол и бабъл футбол бяха причината "Морската градина" да се превърне в притегателен център за всички варненци и гостите на града.

Любимецът на варненската публика - Гъмзата направи грандиозно откриване с най-големите хитове на "Ку-Ку бенд ", във втората вечер - Андреас пренесе посетителите на Варна Мези в богатия свят на гръцката култура, а Румънеца и Енчев взривиха сцената със своето невероятно шоу. Над 15 000 човека пяха с легендата Бобан Здравкович, който изпълни любими сръбски хитове за поколения българи и превърна сръбската вечер в незабравимо изживяване. Черешката на тортата беше уникалната Нели Петкова, която подобри рекорда си с цели 13 биса в невероятен двучасов концерт изпълнен с емблематичните български народни песни като "Излел е дельо хайдутин", и "Гергьовден" и др. Стометровото хоро почти просълзи Нели която заяви, че ще помни този концерт до края на живота си и обяви варненци за най- добрата публика. В програмата на феста взеха участие най-изявените таланти на Варна в поредицата концерти "Най-доброто от Варна".

Фестивалът предложи за децата безброй спортни турнири и състезания, в които бяха раздадени над 1000 награди, а всяка вечер гостите на феста имаха уникалната възможност да попаднат сред късметлийте, получили специалните подаръци от фестивалната томбола, като най - желаният от тях беше безплатно посещение на делфинариума във Варна.

Организатори на събитието са Фондация"Румънеца и Енчев", в партньорство с община "Варна".


Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е на трето място в страната по започнато строителство на но...
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).