Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Над 60 деца от Варна участваха в демонстрация с камион, гледаха “мъртвите точки"
Автор: Стоян Маджиров 15:18 / 07.06.2019Коментари (0)3278
Обучение за безопасна интеракция между велосипедисти и камиони, част от глобалната образователна програма “Виждам те. Виждаш ме", се проведе във варненското ОУ "Захари Стоянов“. В него взеха участие над 60 деца. Учениците бяха запознати със спецификите на движение на камионите на пътя, кои са основните рискови ситуации и как могат да ги избегнат. Над 60 деца се качиха в кабината на камион, за да могат да видят къде са “мъртвите точки", в които шофьорът не може да ги види в огледалата.

Инспектор Димитър Димитров от "Пътна полиция“ – ОДМВР Варна представи пред децата правилата за велосипедистите на пътя. Според официалните данни на Главна дирекция "Национална полиция“ от началото на годината до 30.05.2019 г. при ТПТП с участието на велосипедисти са загинали 5 участници на пътя и са ранени 104. За миналата 2018 г. са загинали 21 велосипедисти, а ранените са 393, от тях за варненска област – 3 загинали и 41 ранени.

“Виждам те. Виждаш ме." е международна образователна кампания, разработена от Volvo Trucks, която се провежда вече в над 20 държави по света. Обучителите са професионални шофьори на камиони от логистичната компания Транспрес, които доброволно участват в кампанията в цялата страна. Проектът е подкрепен от Главна дирекция “Национална полиция".

"За нас е важно да представим на децата по интересен начин правилата за движение по пътищата с участието на велосипедист. Когато се качат в камиона, те сами виждат, че автомобилът има много повече огледала от нормалната кола и въпреки това видимостта на велосипедите до кабината на водача е с известно затруднение. Така те сами разбират от какво трябва да се пазят, когато са на пътя. Безопасното движение е споделена отговорност от всички. И съм благодарен както на Генерална дирекция "Национална полиция“, така и на училищата, с които заедно организираме обученията. Гордея се и с нашите служители от цялата страна, които станаха доброволци-обучители в кампанията. Това е добър показател за отговорността на обществото. Ние искаме да достигнем до деца от различни градове на страната и ще продължим кампанията и в други градове от началото на новата учебна година.“, коментира управителят на Транспрес Веселин Стоянов.

До момента обучения като част от кампанията "Виждам те. Виждаш ме.“ са проведени в училища от София, Пловдив, Велико Търново и Варна. През следващата учебна година организаторите продължават кампанията и в други училища в страната.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: